Νέο ηλεκτρικό μοντέλο από τη Nissan

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021, 16:04
Νέο ηλεκτρικό μοντέλο από τη Nissan

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του στρατηγικού πλάνου «EV36Zero», η Nissan έκανε γνωστό πως θα επενδύσει έως και 423 εκατομμύρια λίρες για την εξέλιξη και κατασκευή ενός ολοκαίνουριου ηλεκτρικού οχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λογικά θα είναι ο αντικαταστάτης του Leaf.

Με βάση την τεχνογνωσία της στα SUV και την παγκόσμια επιτυχία του Leaf, το νέο αυτοκίνητο θα διαθέτει εκλεπτυσμένο στυλ και υψηλή αποδοτικότητα όσον αφορά στην μπαταρία.

Το μοντέλο ανήκει στα crossover και θα βασιστεί στην πλατφόρμα Alliance CMF-EV, με προβλεπόμενη παραγωγική ικανότητα έως 100.000 μονάδες.

Η παραγωγή του θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Nissan στο Σάντερλαντ, δημιουργώντας 909 νέες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο και περισσότερες από 4.500 στην αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, διασφαλίζοντας παράλληλα άλλες 75 θέσεις εργασίας στην Έρευνα & Ανάπτυξη.

 

1 δισ. λίρες

Το «EV36Zero» περιγράφεται ως ένας κόμβος ηλεκτρικών οχημάτων. Ευρισκόμενο στην καρδιά του πρωτοποριακού εργοστασίου στο Σάντερλαντ, θα επιταχύνει την προσπάθεια της εταιρείας για ουδετερότητα άνθρακα και θα εδραιώσει μια νέα ολιστική λύση 360 μοιρών για την αυτοκίνηση με μηδενικές εκπομπές.

Το έργο μετασχηματισμού ξεκίνησε με μια αρχική επένδυση 1 δισ. λιρών από τη Nissan και τους συνεργάτες της, την Envision AESC, ενός παγκόσμιου παίκτη που διαθέτει κορυφαία τεχνολογία στις μπαταρίες. Αποτελούμενο από τρεις διασυνδεδεμένες πρωτοβουλίες, το «EV36Zero» συγκεντρώνει τα ηλεκτρικά οχήματα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την παραγωγή μπαταριών, δημιουργώντας ένα προσχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χιλιάδες οι παραγγελίες για το Nissan Qashqai

Στις 17 Αυγούστου έρχεται το νέο Nissan Z

Σε τι χρώματα θα προσφέρεται το ηλεκτρικό Crossover της Nissan;

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021, 16:04