Λίγους μήνες έπειτα από το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτροκινήτου SUV, η γερμανική φίρμα παρουσιάζει μία ακόμη έκδοση του μοντέλου, η οποία θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται e-tron 50 και αποτελεί την entry-level έκδοση. Σε σχέση με την «55», διαθέτει μικρότερη μπαταρία χωρητικότητας 71 kWh, με τους ηλεκτροκινητήρες να αποδίδουν 312 ίππους (230 kW) και 540 Nm ροπής. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 190 χλμ./ώρα.

Όσο για την αυτονομία, δεν ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. H μπαταρία έχει μειωμένο βάρος κατά 120 κιλά σε σχέση με τη μπαταρία 95 kWh του e-tron 55.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω φορτιστή 11 kW χρειάζεται 7 ώρες για να αναπληρώσει το 100% της ενέργειας, ενώ από ταχυφορτιστή που είναι συνδεδεμένος σε δίκτυο 120 kW φορτίζει σε ποσοστό 80% σε μόλις 30 λεπτά. 

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν αλλαγές, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και τις τεχνολογίες, μεταξύ των οποίων είναι και οι ψηφιακοί καθρέπτες με τις κάμερες στις πόρτες των θυρών.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές του e-tron 50, τον χρόνο λανσαρίσματος στην αγορά και τις τιμές, θα δοθούν το επόμενο διάστημα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης