Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Toyota Corolla είναι ένα αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται συστάσεις. Έχοντας πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως, είναι η πιο βαριά φανέλα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, οι καιροί άλλαξαν και η Corolla για πρώτη φορά γίνεται Cross-over παίρνοντας τη θέση της ανάμεσα σε C-HR και RAV4, με μήκος 4.460χλστ., πλάτος 1.825χλστ. και ύψος 1.620χλστ. Η σχεδίαση του μοντέλου εναρμονίζεται με τη νέα φιλοσοφία της εταιρίας, όντας ένα σύνολο κομψό που δεν προκαλεί και μπορεί να ελκύσει τόσο έναν οικογενειάρχη όσο και ένα νεότερο αγοραστή. 

Υβριδική και με 197 άλογα
Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο που αφορά τη νέα Toyota Corolla Cross βρίσκεται κάτω από το καπό της και αφορά τη 5η γενιά υβριδικής τεχνολογίας και το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης AWD-i.  

Στη δικίνητη έκδοση το μοντέλο εφοδιάζεται με έναν δίλιτρο κινητήρα βενζίνης ο οποίος συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και αποδίδει συνδυαστική ισχύ 197 ίππων, πετυχαίνοντας  το 0-100 σε 8.1 δευτ. Στην τετρακίνητη έκδοση αποκτά έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα ο οποίος προσθέτει στο σύνολο 41 ίππους, όταν ο εγκέφαλος κρίνει πως υπάρχει ανάγκη για περισσότερη δύναμη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τεχνολογικό κομμάτι, συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 10.5 ιντσών αλλά και μία υψηλής ευκρίνειας οθόνη 12.3 ιντσών τοποθετημένα ψηλά στο ταμπλό. Η σουίτα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού είναι πλήρης με Adaptive cruise control, Lane Trace Assist, Road Sign Assist,Blind Spot,Automatic Braking κ.α.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης