Νέα plug-in hybrid έκδοση για το DS 7 CROSSBACK που δεν καίει τίποτα!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021, 12:02
Νέα plug-in hybrid έκδοση για το DS 7 CROSSBACK που δεν καίει τίποτα!

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η γαλλική φίρμα επεκτείνει την γκάμα του premium SUV με μια νέα plug-in υβριδική έκδοση, η οποία διακρίνεται για την εκπληκτική οικονομία, την κομψότητα, την πολυτέλεια, τις τεχνολογίες και την άνεση.

Πρόκειται για την E-TENSE 225, η οποία τοποθετείται κάτω από την κορυφαία E-TENSE 4x4 300. Συνδυάζει τον κινητήρα βενζίνης 1,6 turbo με έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία χωρητικότητας 13,2kW. Η συνδυαστική ισχύς των 225 ίππων καταλήγει μέσω του αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων (ΕΑΤ8) στους εμπρός τροχούς.

Το DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225 μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 55 χιλιόμετρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 1,4 λτ. ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 31 γρ./χλμ.
Μέσω Wallbox 7,4kW η μπαταρία φορτίζει σε 1 ώρα και 45 λεπτά καθότι διαθέτει ενσωματωμένο φορτιστή (On-Board Charger) ισχύος 7,4 kW.

Το αυτοκίνητο παρέχεται με υπηρεσίες τηλεματικής, χωρίς καμία απολύτως χρέωση εφ’ όρου ζωής, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να ελέγχει και να διαχειρίζεται από απόσταση πολλές από τις λειτουργίες.

Συγκεκριμένα, με την υπηρεσία E-TENSE Remote Control, η οποία προσφέρεται μέσω της εφαρμογής My DS, κάθε ιδιοκτήτης έχει πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία φόρτισης του οχήματος. Παράλληλα μπορεί να ρυθμίσει την επιθυμητή θερμοκρασία στο εσωτερικό της καμπίνας κατά τη διάρκεια της φόρτισης, μια διαδικασία που ολοκληρώνεται παίρνοντας ενέργεια από την πηγή της φόρτισης και όχι από την μπαταρία, ώστε να μην επηρεάζεται η αυτονομία ή να προγραμματίσει τη φόρτιση στην οικία του, για να επωφεληθεί από τα χαμηλότερα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.

Όσον αφορά στις εκδόσεις εξοπλισμού, το DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225 προσφέρεται στις «So Chic» και «Performance Line». Οι τιμές ξεκινούν από 46.300 ευρώ με το όφελος του προγράμματος Eco-Bonus.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι κάνει τόσο ξεχωριστό το SUV της DS στον δρόμο;

Τα συστήματα του νέου DS 4 τα συναντάς σε ελάχιστα αυτοκίνητα

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021, 12:02