Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Maserati GranTurismo επέστρεψε και μπορεί να σας μοιάζει γνώριμη έχοντας την ίδια σχεδιαστική γραμμή με το προηγούμενο μοντέλο (μια σκόπιμη απόφαση από την πλευρά της εταιρείας), φέρνει όμως τεράστιες αλλαγές κάτω από το καπό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο σύνολο έχει μακρύτερο καπό, συμπαγή καμπίνα και πιο σπορ θέση οδήγησης που μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με την εντυπωσιακή MC20. Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά στυλ του αυτοκινήτου είναι το «Cofango», ένα νέο, ενοποιημένο σχεδιαστικό «κόψιμο» που συνδυάζει το καπό με τα μπροστινά φτερά ως ένα ενιαίο στοιχείο. Παρατηρήστε την χαρακτηριστική γραμμή κοπής του καπό που καταλήγει στους θόλους των τροχών. Μάλιστα το μοντέλο θα κυκλοφορήσει σε έξι διαθέσιμα εξωτερικά χρώματα και επτά για τις δαγκάνες των φρένων, με το πρόγραμμα προσαρμογής Fuoriserie της Maserati να προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές για όσους θέλουν να βάλουν την προσωπική τους πινελιά.

Η νέα GranTurismo χρησιμοποιεί τον κινητήρα Nettuno V6 που παρουσίασε η αυτοκινητοβιομηχανία μαζί με την MC20. Η τετρακίνηση είναι στάνταρ σε όλη τη γκάμα, όσο ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 3,0 λίτρων αποδίδει 489 ίππους και 600 Nm ροπής στην έκδοση Modena και 550 άλογα στην Trofeo.

Η EV έκδοση Folgore χρησιμοποιεί τρεις ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύς 750 ίππων με την ροπή να τρομάζει στα 1.350 Nm. Η μπαταρία είναι σχήματος «Τ» και έχει χωρητικότητα 92.5 kWh με την Maserati να υπόσχεται 0-100 σε 2.7 δευτ. και τελική στα 320χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία έκανε την αρχιτεκτονική της GranTurismo σπονδυλωτή, ικανή να φιλοξενήσει τόσο ηλεκτρικά όσο και θερμικά μοτέρ με πάνω από το 65 τοις εκατό του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Τα σύνολα με τον βενζινοκινητήρα ζυγίζουν 1.795 κιλά ενώ το ηλεκτρικό 2.260

Η νέα Maserati GranTurismo θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2023, με πρώτες τις εκδόσεις Modena και Trofeo. Η ηλεκτρική Folgore θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα και θα είναι η γρηγορότερη Maserati που φτιάχτηκε ποτέ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης