Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Με κύριο στόχο την μετάβαση της Volkswagen στην κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, το Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρείας ανακοίνωσε την έγκριση κατασκευής ενός νέου εργοστασίου αποκλειστικά για ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Volkswagen θα επενδύσει περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε μία νέα κατασκευαστική μονάδα στο Wolfsburg-Warmenau, πολύ κοντά στις ιστορικές κεντρικές της εγκαταστάσεις. Οι εργασίες στην περιοχή Warmenau του Wolfsburg, θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2023 και θα πληρούν τα πλέον υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα.

Το νέο μοντέλο της μάρκας θα ονομάζεται Trinity, η κατασκευή του θα αποτελείτε από τις πιο καινοτόμες μεθόδους στην αυτοκινητοβιομηχανία και η παραλαβή του στους πελάτες θα γίνετε με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα άνθρακα.

Η παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου έχει προγραμματιστεί για το 2026. Ενώ με την state-of-the-art διαδικασία η Volkswagen αποτελεί πρότυπο για τον μετασχηματισμό της παραγωγής τόσο στο κύριο εργοστάσιο της όσο και όλα τα άλλα εργοστάσια παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Trinity θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την αμιγώς ηλεκτρική γκάμα της Volkswagen και πρωταγωνιστή της στρατηγικής ACCELERATE της μάρκας, καθώς είναι πολλά υποσχόμενο. Αυτό οφείλεται στον μικρότερο χρόνο φόρτισης και στην μεγάλη του αυτονομία η οποία ξεπερνάει τα 700 χιλιόμετρα σε συνδυασμό με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα άνθρακα.

Θα χρησιμοποιεί την νέα πλατφόρμα SSP ειδικά σχεδιασμένη για την ηλεκτροκίνηση, ενώ θα είναι εφοδιασμένο με υπερσύγχρονο λογισμικό του Group, ενώ ταυτόχρονα θα έχει την δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Η Volkswagen σκοπεύει επίσης να θέσει νέα πρότυπα και στην κατασκευαστική διαδικασία του Trinity, όταν ξεκινήσει το 2026, στοχεύοντας σε χρόνο παραγωγής 10 ωρών ανά όχημα. Για να το πετύχει αυτό θα υπάρχουν λιγότερες εκδόσεις,  μικρότερος αριθμός εξαρτημάτων, μεγαλύτερο ποσοστό αυτοματισμού, πιο λιτές γραμμές παραγωγής καθώς και νέες διαδικασίες logistics. Σε όλη αυτήν την διαδικασία θα συμβάλει το Campus Sandkamp, το πλέον προηγμένο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης του είδους στην Ευρώπη.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης