Επιμέλεια: Στέφανος Παπαδόπουλος

Η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σχεδιάζουν ήδη τα μελλοντικά τους σχέδια, ώστε να προλάβουν τις εξελίξεις. Επενδύουν συνεχώς στον εξηλεκτρισμό των οχημάτων τους, βγάζοντας όλο και πιο συχνά κονδύλια για να χρηματοδοτούν αυτόν τον σκοπό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Stellantis ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 229 εκατομμύρια δολάρια στη μονάδα παραγωγής συστημάτων μετάδοσης του Kokomo στην Ιντιάνα των ΗΠΑ. Ο στόχος του ομίλου είναι η επιτάχυνση της εξέλιξης των σχεδίων για νέα κιβώτια ταχυτήτων, τα οποία θα συνδυάζονται με συμβατικούς κινητήρες, mild-hybrid μηχανικά σύνολα ή plug-in hybrid μονάδες.

H Stellantis δίνει μεγάλη έμφαση στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με τις οκτώ σχέσεις, που εφοδιάζει τα Jeep Wrangler και Grand CherokeeΤα νέα συστήματα μετάδοσης θα μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου και φυσικά τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Όσο αφορά τις ΗΠΑ, ο σκοπός είναι έως το 2030, το 40% των οχημάτων που θα πωλούνται να είναι αυτοκίνητα με χαμηλούς ρύπους

Στις εγκαταστάσεις του Kokomo, θα παράγεται αρχικά η τέταρτη γενιά του αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων που εξοπλίζει τα Jeep Wrangler, Gladiator και Grand Cherokee. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της μονάδας παραγωγής εντάσσονται μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την εταιρεία, οφέλη για το εργατικό δυναμικό, τόσο σε επίπεδο απασχόλησης, όσο και εκπαίδευσης στις νέες τεχνολογίες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στρατηγική της Stellantis για το μέλλον, προβλέπει συνολική επένδυση 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Stellantis και LG Energy Solution συνεργάζονται για την παραγωγή μπαταριών

Επιστρέφει η θρυλική Lancia Montecarlo, ως… SUV;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης