To VW Group είναι μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο. Του ανήκουν 12 διαφορετικές φίρμες, με τις συνολικές πωλήσεις να μετριούνται σε εκατομμύρια και τα έσοδα ετησίως να είναι εξωπραγματικά.  

Στόχος της γερμανικής εταιρείας είναι να κυριαρχήσει στο χώρο, αλλά να το κάνει και με όσο το δυνατόν λιγότερα κόστη, χωρίς να θυσιάσει βεβαίως την υψηλή ποιότητα που διακρίνει όλα τα αυτοκίνητα της. Για να το επιτύχει αυτό δημιούργησε μια επαναστατική πλατφόρμα, πάνω στην οποία μπορεί να κατασκευάσει από ένα μικρό μοντέλο, έως ένα μεγάλο πολυτελές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλατφόρμα MQB είναι σπονδυλωτή και προσαρμόζεται ανάλογα με το αυτοκίνητο. Έτσι, πάνω στην ίδια μπορεί να κατασκευαστεί το Polo, το Passat, το Audi A5 ή οποιοδήποτε άλλο.  Με αυτό τον τρόπο το VW Group θα γλιτώσει τόσο σε χρήμα, όσο και σε κόπο, αφού όλα θα γίνονται πιο γρήγορα και με μειωμένο κόστος, κάτι που θα έχει αντίκτυπο και στους καταναλωτές.

Στόχος της εταιρείας, είναι να εξοικονομήσει έως το 2019 περισσότερα από 14 δις ευρώ, να μειώσει τις τιμές των αυτοκινήτων και να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις παγκοσμίως, φθάνοντας στην κορυφή των κατασκευαστών.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

[

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης