Η γερμανική φίρμα εμπλουτίζει την γκάμα του δημοφιλούς SUV, προσθέτοντας μία νέα έκδοση που εστιάζει στις εκτός δρόμου δυνατότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Tiguan Offroad απευθύνεται στους λάτρεις των εξορμήσεων και της περιπέτειας. Σε σχέση με τις απλές εκδόσεις φέρει νέους προφυλακτήρες, χρωμιωμένα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, μαύρες ράγες οροφής, LED φώτα εμπρός-πίσω και καινούργιες ζάντες διαστάσεων από 18 έως 20 ίντσες.

Η ανάρτηση έχει μεγαλύτερη διαδρομή και η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος έχει αυξηθεί, με τη γωνία ράμπας να φθάνει τις 24 μοίρες και τη γωνία προσέγγισης τις 26 μοίρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό οι αλλαγές εντοπίζονται στα διακοσμητικά, στις επενδύσεις από συνθετικά υλικά για μεγαλύτερη αντοχή, στα αντιολισθητικά πατάκια και στο λογότυπο «Offroad». Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας φυσικά και το σύστημα τετρακίνησης 4Motion.

Προσφέρεται με τους κινητήρες βενζίνης 1.4 TSI και 2.0 TSI απόδοσης 150 και 180 ίππων, καθώς και με τον diesel 2.0 TDI των 150 ίππων. Το βασικό μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο DSG6 και τα άλλα δύο αποκλειστικά με το DSG 7 σχέσεων. 

Η εμπορική πορεία του Tiguan Offroad θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες από την Ρωσία όπου και κατασκευάζεται. Στις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης δεν γνωρίζουμε πότε θα έρθει.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του Tiguan


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης