Προ των πυλών βρίσκεται η νέα γενιά του δημοφιλούς supermini, με τους μηχανικούς να πραγματοποιούν ήδη τις δοκιμές εξέλιξης στους δημόσιους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Polo εντοπίστηκε πλήρως καμουφλαρισμένο στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Παρότι η γερμανική φίρμα κρατά μέχρι στιγμής σιγή ιχθύος σχετικά με την πρεμιέρα και τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα λανσαριστεί στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες του 2017.

Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, έχοντας νέα αρχιτεκτονική, μεγαλύτερες διαστάσεις και προδιαγραφές ισάξιες των μοντέλων ανώτερων κατηγοριών. Αν ισχύουν οι φήμες, το επόμενο Polo θα θυμίζει το τωρινό μόνο στο design. Όλα τα υπόλοιπα τμήμα έχουν σχεδιαστεί από την αρχή, σε μια προσπάθεια της VW να προσφέρει στους καταναλωτές το πιο πλήρες και ποιοτικό μικρό αυτοκίνητο της αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα ευρύχωρο θα είναι το εσωτερικό, με το επίπεδο εξοπλισμού να είναι ισάξιο του Golf. Στους κινητήρες δεν αναμένονται εκπλήξεις, με τα πιο αποδοτικά σύνολα βενζίνης και diesel του γερμανικού ομίλου να βρίσκονται κάτω από το καπό. Στη βάση της γκάμας θα βρίσκεται ο τρικύλινδρος χωρητικότητας 999 κ.εκ., με τους καινούργιους 1.5 λίτρου να αντικαθιστούν τους 1.4 λτ.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η παγκόσμια πρεμιέρα του Polo θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο του 2017, με την  εμπορική πορεία να ξεκινά αμέσως μετά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης