Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Αποδεικνύοντας ότι μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις από ένα σπορ αυτοκίνητο με άλλους τρόπους εκτός από την απλή προσθήκη ισχύος, η Alpine αποκαλύπτει το A110 R. Βασίζεται στο μοντέλο S που παρουσιάστηκε το 2022, αλλά με διάφορες βελτιώσεις που εστιάζουν εκτός του συστήματος μετάδοσης κίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρησιμοποιώντας γενναιόδωρα μέρη από ανθρακονήματα, η σπορ μάρκα της Renault κατάφερε να μειώσει 34 κιλά αφήνοντας το βάρος στα εξαιρετικά χαμηλά 1.082 κιλά.

Η εντυπωσιακή δίαιτα αποτελείται από μια κουκούλα από ανθρακονήματα που διαθέτει διπλές εισαγωγές αέρα για βελτιωμένη αεροδυναμική. Αφαιρεί 2,9 κιλά  σε σύγκριση με το καπό του A110 S και δίνει στον αντίπαλο της Porsche Cayman μια αίσθηση αυτοκινήτου πίστας. Οι τροχοί 18 ιντσών είναι επίσης εξ ολοκλήρου κατασκευασμένοι από το ίδιο ελαφρύ υλικό και κόβουν 12,5 κιλά. Κοιτάξτε πιο προσεκτικά και θα παρατηρήσετε ότι έχουν ασύμμετρη σχεδίαση αφού οι μπροστινοί τροχοί έχουν ανοιχτό σχέδιο ενώ οι πίσω είναι πιο κλειστοί.

Επίσης το πίσω τζάμι έχει φύγει, επομένως η ορατότητα παρεμποδίζεται σημαντικά για λόγους ελαφρότητας. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το σπριντ από 0 έως 100 χλμ./ώρα διαρκεί 3,9 δευτερόλεπτα, μειώνοντας έτσι τα τρία δέκατα του δευτερολέπτου σε σύγκριση με το A110 S. Το νέο A110 R (από το “Radical”) πιάνει τα285χλμ./ώρα καθώς έγιναν αεροδυναμικές τροποποιήσεις στον διαχύτη και σε άλλες περιοχές για να ενισχυθεί η κάθετη δύναμη και να μειωθεί η οπισθέλκουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισχύς ακινητοποίησης παρέχεται από φρένα Brembo με δίσκους 320 mm και στους δύο άξονες με βελτιωμένη ψύξη για περισσότερους ζεστούς γύρους γύρω από μια πίστα. Μια άλλη αξιοσημείωτη μηχανική αναβάθμιση είναι το σύστημα διπλής εξάτμισης, που τώρα διαθέτει διπλό τοίχωμα που παράγεται με τρισδιάστατη εκτύπωση. Κάνει καλύτερη δουλειά στην απομόνωση των καυσαερίων για την προστασία των παρακείμενων εξαρτημάτων.

Τα βιβλία παραγγελιών έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν τον Νοέμβριο. Λεπτομέρειες τιμολόγησης δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά σίγουρα θα κοστίζει παραπάνω σε σχέση με το A110 S που διατίθεται στη Γαλλία από 71.500 €.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης