Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η αλήθεια είναι πως εδώ και μία διετία οι ιπποδυνάμεις των αυτοκινήτων έχουν πραγματικά εκτοξευτεί. Πριν μία 20ετία ένα αυτοκίνητο εάν είχε τριψήφιο αριθμό αλόγων, αμέσως ξεχώριζε και οριακά θεωρούνταν και σπορ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον τόσο η ηλεκτροκίνηση αλλά και οι εξελίξεις στους κινητήρες εσωτερικής καύσης (ακόμα καλύτερα ο συνδυασμός και των δύο) μας προσφέρουν μοντέλα με ιπποδυνάμεις που δεν έχουμε συνηθίσει. Τουλάχιστον ένα υπεραυτοκίνητο παρουσιάζεται κάθε εβδομάδα που σπάει το φράγμα των 1.000 ίππων και σταδιακά μάλλον θα πρέπει να συνηθίζουμε να ασχολούμαστε με τέτοια νούμερα.

Ένα ακόμα τέτοιο όχημα έρχεται από την δανέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Zenvo Automotive με την ονομασία TSR-GT. Ένα υπεραυτοκίνητο που εξοπλίζεται με τον twin-supercharged V8 κινητήρα 5.8λτ. απόδοσης 1.360 ίππων. Το μοτέρ καταναλώνει καύσιμο αιθανόλης E85 την ώρα που η τελική του ταχύτητα ορίζεται ηλεκτρονικά στα 424χλμ./ώρα.

Η εικόνα στην καμπίνα είναι αρκετά εντυπωσιακή καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί διαφορετικοί τύποι δερμάτων ενώ η εταιρία κατασκεύασε νέα βελούδινα πατάκια με δερμάτινες άκρες για να μειώσει το θόρυβο που μπαίνει στο εσωτερικό. Η εταιρία ανακοινώνει πως θα κατασκευάσει μόλις τρία TSR-GT τα οποία έχουν όλα πουληθεί ήδη, χωρίς να γίνεται γνωστή η τιμή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιστεύετε πως σε μία δεκαετία από τώρα θα διαβάζουμε για 1.000 άλογα και δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση καθώς θα είναι ένα νούμερο συνηθισμένο;
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης