Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή premium SUV. Το αυτοκίνητο που έχει κερδίσει όσα λίγα στην κατηγορία, την εκτίμηση των οδηγών σε παγκόσμιο επίπεδο, προσφέροντας πολύ υψηλά επίπεδα ασφάλειας, άψογη οδική συμπεριφορά, ευρυχωρία, κομψότητα και προηγμένες τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Μάιο ωστόσο, θα μπει στην παραγωγή η ανανεωμένη εκδοχή του XC60, η οποία περιγράφεται από τη Volvo, η πιο «έξυπνη».

Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ένα νέο σύστημα πολυμέσων με λειτουργικό Android και ενσωματωμένες υπηρεσίες και εφαρμογές της Google.

Το διαισθητικό σύστημα infotainment επόμενης γενιάς προσφέρει στους πελάτες πρωτόγνωρες δυνατότητες εξατομίκευσης και απαράμιλλη συνδεσιμότητα, η οποία ενισχύεται περαιτέρω με το λανσάρισμα του εντελώς νέου πακέτου Digital υπηρεσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τη φωνητική βοήθεια μέσω του Google Assistant, την καλύτερη πλοήγηση Τέλη του έτους θα έρθει στην Ελλάδαστην κατηγορία μέσω του Google Maps και μια ευρεία γκάμα αποκλειστικά in-car εφαρμογών μέσω του Google Play.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η Volvo είναι ο πρώτος κατασκευαστής που συνεργάζεται με την Google για να εξοπλίσει τα αυτοκίνητά της με σύστημα infotainment με Android και ενσωματωμένες εφαρμογές και υπηρεσίες Google.

 

Η ασφάλεια στο επίκεντρο

Το 2020, οι πωλήσεις του XC60 έφθασαν τις 200.000 μονάδες.

Όσον αφορά την ασφάλεια, οι αναβαθμίσεις που δέχτηκε το XC60 περιλαμβάνουν την πρόσφατη πλατφόρμα ασφαλείας της Volvo Cars Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), ένα σύγχρονο, σπονδυλωτό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας αποτελούμενο από μία σειρά από ραντάρ, κάμερες και αισθητήρες υπερήχων.

Η πλατφόρμα διευκολύνει την εξέλιξη και την εφαρμογή συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας στο XC60, όπως η δυνατότητα να ανιχνεύονται άλλοι χρήστες του δρόμου, το αυτόματο φρενάρισμα και η αποφυγή σύγκρουσης. Επιτρέπει, επίσης, τη διακριτική υποστήριξη του οδηγού από την εκκίνηση έως τις ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, μέσω της λειτουργίας Pilot Assist.

Επίσης, οι σχεδιαστές της Volvo Cars προχώρησαν επίσης σε μία σειρά από διακριτικές αναβαθμίσεις στο εξωτερικό design, οι οποίες περιλαμβάνουν μία νέα μάσκα, νέο εμπρός προφυλακτήρα και νέα εξωτερικά χρώματα, καθώς και νέες επιλογές στους τροχούς.

Στο εσωτερικό, συναντάμε νέα υλικά, πολυτελείς επιλογές χωρίς τη χρήση δέρματος, υφασμάτινη επένδυση «City Weave», καθώς και επιπλέον δυνατότητες εξατομίκευσης.

Λειτουργεί με λειτουργικό Android και φέρει όλες τις υπηρεσίες της Google.

Όσο για την εμπορική πορεία του ανανεωμένου XC60 στην Ελλάδα, προγραμματίζεται να ξεκινήσει προς τα τέλη του έτους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λειτουργικό Android με υπηρεσίες της Google για όλα τα Volvo

«Πέταξε» η Volvo το πρώτο τρίμηνο του 2021

Κρέμασαν το αυτοκίνητο στα 30 μέτρα ύψος στον Βόρειο Πόλο!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης