Το νέο XC90 είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα που θα δούμε στους ευρωπαϊκούς δρόμους το 2015. Ένα SUV με εξαιρετική ποιότητα, άνεση, πολυτέλεια και εντυπωσιακά επίπεδα ασφάλειας.

Η Volvo είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που υπόσχεται ότι έως το 2020, κανένας οδηγός ή επιβάτης δεν θα τραυματίζεται σοβαρά ή θανάσιμα σε οποιοδήποτε νέο μοντέλο της. Γι’ αυτό το λόγο εξελίσσει τα πιο πρωτοποριακά συστήματα παθητικής ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιο πρόσφατο σύστημα που παρουσίασε είναι το «Run-off Road Protection». Θα εφαρμοστεί πρώτη φορά στο καινούργιο SUV και εξασφαλίζει τη διατήρηση του σώματος του οδηγού και των επιβατών (μεταξύ των οποίων και μικρών παιδιών) στην ασφαλέστερη θέση, περιορίζοντας σημαντικά τον κίνδυνο θωρακικών και σπονδυλικών τραυματισμών, σε περίπτωση εκτροπής του αυτοκινήτου από την πορεία του.

Το σύστημα είναι στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου και ουσιαστικά περιορίζει τις συνέπειες σε πιθανή έξοδο και ανατροπή. Μόλις το σύστημα αντιληφθεί πιθανότητα ατυχήματος, ενεργοποιούνται οι προεταντήρες των ζωνών ασφαλείας σφίγγοντας τα σώματα των επιβατών, αλλάζει η θέση του καθίσματος ώστε να υπάρξει καλύτερη προστασία στη σπονδυλική στήλη και αποσυνδέεται το πεντάλ του φρένου, ώστε να δημιουργηθεί επιπλέον χώρος στα πόδια του οδηγού.

Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε το crash test. Το αυτοκίνητο εκτρέπεται από την πορεία του με ταχύτητα 80 χλμ./ώρα., πέφτει σε χαντάκι βάθους 80 εκατοστών, στη συνέχεια απογειώνεται και χτυπά βίαια στο έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης