Η νέα γενιά του επιτυχημένου υβριδικού μοντέλου της ιαπωνικής φίρμας, θέτει νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά στην αποδοτικότητα και την οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Toyota ανακοίνωσε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τέταρτης γενιάς του Prius, το οποίο αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές στα μέσα του 2016. Το κορυφαίο σε πωλήσεις υβριδικό αυτοκίνητο, εμφανίζει μέση κατανάλωση μόλις 3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, με τις εκπομπές ρύπων να είναι στα 70 γρ/χλμ.

Για να πετύχει αυτές τις τιμές, οι μηχανικοί της εταιρείας αναβάθμισαν πλήρως το υβριδικό σύστημα, περιορίζοντας τις τριβές και τις μηχανικές απώλειες. Επίσης, εξοικονόμησαν βάρος από κάθε εξάρτημα του συνόλου, όπως τη μπαταρία, τον ηλεκτροκινητήρα και το σύστημα μετάδοσης, βελτιώνοντας παράλληλα την αεροδυναμική του αμαξώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναβαθμισμένος 1.8 VVT-i βενζινοκινητήρας συνδυάζεται με ένα μικρότερο ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνδυαστική ισχύς να φθάνει τους 122 ίππους. Το αυτοκίνητο επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 10,6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 180 χλμ/ώρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης