Το εντυπωσιακό supercar της «μπλε οβάλ» φίρμας βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης και όλοι περιμένουν με ανυπομονησία να δουν την έκδοση παραγωγής, η οποία αναμένεται στις αγορές στα τέλη του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραγωγή του νέου GT θα περιοριστεί στις 250 μονάδες ετησίως και οι περισσότερες προορίζονται για την αγορά των ΗΠΑ. Στις υπόλοιπες χώρες, όπως στην Αγγλία, θα διατεθούν ελάχιστα αυτοκίνητα, κάτι που έχει δυσαρεστήσει τους επίσημους εισαγωγείς, αφού η ζήτηση είναι αρκετά μεγάλη.

Ο Andy Barratt, διευθυντής της Ford Βρετανίας, ανέφερε πως σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια, μόλις 20 GT θα είναι διαθέσιμα στην τοπική αγορά τον πρώτο χρόνο. Ο αριθμός είναι σαφώς πολύ μικρότερος από αυτό που περίμεναν, καθώς μιλάμε για μια χώρα όπου τα supercars γίνονται ανάρπαστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το GT θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ford στον Καναδά και η τιμή του υπολογίζεται μεταξύ 350.000 και 400.000 δολαρίων. Το αμάξωμα και το σασί είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και αλουμίνιο, διαθέτοντας μια από τις καλύτερες αναλογίες κιλών/ίππο στην κατηγορία. Τροφοδοτείται από τον V6 3.5 Ecoboost twin-turbo κινητήρα, με την απόδοση να ξεπερνά τους 700 ίππους.

Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Φέρει carbon κεραμικά φρένα, ζάντες 20 ιντσών, ενεργή πίσω πτέρυγα και πολλές τεχνολογικές καινοτομίες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης