Η τρίτη γενιά του Cooper αποκτά για πρώτη φορά στην ιστορία πεντάθυρο αμάξωμα, με το ιδιαίτερο στιλ του μοντέλου να συνδυάζεται ιδανικά με την πρακτικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την τρίθυρη εκδοχή του νέου MINI ήρθε η ώρα και της πεντάθυρης, η οποία αποκαλείται 5 door. Οι διαστάσεις είναι μεγαλύτερες, με το μήκος να έχει αυξηθεί κατά 161 χλστ., φθάνοντας τα 3.982 μέτρα, ενώ οι εκδόσεις Cooper S και SD έχουν μήκος 4.005 μέτρα. Αυξημένο κατά 11 χλστ., είναι και το ύψος, με το πλάτος να παραμένει στα 1.725μ.

Η αύξηση των διαστάσεων, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία τριών θέσεων στο πίσω κάθισμα, με το χώρο αποσκευών να έχει μεγαλώσει κατά 67 λίτρα σε σχέση με το τρίθυρο MINI, φθάνοντας τα 278 λίτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σχεδιαστές κατάφεραν να μην αλλοιώσουν την εικόνα του αυτοκίνητου, παρά τις δύο επιπλέον πόρτες, με την αισθητική της καμπίνας να παραμένει ίδια.

Το νέο MINI 5 door θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία το φθινόπωρο, με δύο κινητήρες βενζίνης και ισάριθμους diesel. Στη βάση της γκάμας είναι ο τρικύλινδρος 1.5 TwinPower Turbo, απόδοσης 136 ίππων και 220 Nm ροπής.

Ακολουθεί ο επίσης, τρικύλινδρος της έκδοσης Cooper D με τους 116 ίππους και τα 275 Nm ροπής, ο οποίος έχει μέση κατανάλωση μόλις 3,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 95 γρ./χλμ.

Πιο πάνω βρίσκεται η έκδοση Cooper SD με τον δίλιτρο κινητήρα diesel, των 170 ίππων και 360 Nm ροπής. Στην κορυφή είναι φυσικά το Cooper S με τον τετρακύλινδρο 2.0 λίτρων, απόδοσης 192 ίππων και 280 Nm ροπής, η οποία με τη λειτουργία overboost φτάνει τα 300 Nm. Τα 0-100 έρχονται σε 6,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 232 χλμ./ώρα.

Όλοι οι κινητήρες, συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο έξι σχέσεων. Ο εξοπλισμός ασφαλείας και άνεσης, περιλαμβάνει όλα τα συστήματα και τις τεχνολογίες του τρίθυρου MINI.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης