Σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, εκατοντάδες έφιπποι αξιωματικοί, βρίσκονται σε επιφυλακή για οδηγούς που αντί να κοιτούν το δρόμο, κοιτούν το κινητό τους.

Η Αστυνομία στο Ηνωμένο Βασίλειο έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα ενός ζευγαριού έφιππων αστυνομικών οι οποίοι εντόπισαν έναν οδηγό να χρησιμοποιεί το smartphone του και τον καταδίωξαν. Μάλιστα όταν τον «έπιασαν» ο ίδιος δικαιολογήθηκε πως δεν μιλούσε αλλά είχε ένα πρόβλημα με το κινητό του, όμως η υψηλή θέση που προσφέρει η σέλα του αλόγου στην αστυνομικό, της επιτρέπει να δει την οθόνη του smartphone.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Το πρόστιμο για πραγματοποίηση κλήσης τηλεφώνου κατά την ώρα της οδήγησης στην Αγγλία, είναι στις 200 λίρες ενώ προστίθενται και έξι πόντοι στην άδεια οδήγησης. Μάλιστα επειδή από το 2021 έχουν σημειωθεί πάνω από 4.500 τροχαία στην περιοχή, με κύρια αιτία την χρήση κινητού τηλεφώνου, η αστυνομία έχει ξεκινήσει κυνηγητό απέναντι στη χρήση του, χρησιμοποιώντας κάμερες, περιπολίες και έφιππους αστυνομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς θα σας φαινόταν να σας σταματούσε στην Πατησίων ένας έφιππος αστυνομικός με μπλοκάκι κλήσεων; Επειδή κάτι τέτοιο είναι απίθανο για τη χώρα μας, η εναλλακτική λύση που θα αρχίσει να γίνεται πράξη πολύ σύντομα, θέλει κάμερες μόνιμα τοποθετημένες σε φανάρια, να φωτογραφίζουν τον οδηγό εάν χρησιμοποιεί το κινητό του και το πρόστιμο να κατευθύνεται αυτόματα (μαζί με τη φωτογραφία) στη διεύθυνση διαμονής του.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης