Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Στην επίσημη παρουσίαση του Vision AMG concept προχώρησε η Mercedes δίνοντας την γενική εικόνα για τα πλήρως εξηλεκτρισμένα sedan επιδόσεων που θα ακολουθήσουν. Εάν σας φαίνεται πολύ διαστημική η σιλουέτα ή σαν ένα πλάνο που θα γίνει πράξη σε δεκαετίες από τώρα, να σας ενημερώσουμε πως οι εικόνες που βλέπετε θα «βγουν» στους δρόμους  από το 2025.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μήκος πάνω από 5 μέτρα (5.100χλστ. για την ακρίβεια), το concept μαγνητίζει όλα τα βλέμματα με την άκρως αεροδυναμική σιλουέτα του, ενώ εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις τεράστιες διαστάσεις του, τόσο για την άνεση των επιβατών, όσο και για την χρήση μεγαλύτερης μπαταρίας ανάμεσα στους άξονες. Είναι δομημένο πάνω στην καινούργια πλατφόρμα AMG.EA η οποία προορίζεται αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα επιδόσεων.

Το χρώμα που έχει επιλεχθεί έρχεται από το μονοθέσιο της Formula 1, ενώ στο αμάξωμα κύριο χαρακτηριστικό είναι οι μεγάλες και λείες επιφάνειες, την ώρα που τα τρία στοιχεία των μπροστά φωτιστικών σωμάτων, θυμίζουν πολύ το έμβλημα της μάρκας. Με διαφορά όμως το highlight είναι τα πίσω φωτιστικά σώματα που αποτελούνται από τρεις «πυρακτωμένους» λαμπτήρες, σε μία προσπάθεια να θυμίσουν απολήξεις εξάτμισης (αν και εμάς μας θυμίζουν περισσότερο προωθητήρες από μικρά Jet).

«Το Vision AMG δείχνει με εντυπωσιακό στυλ πώς θα μπορούσε να μοιάζει η ηλεκτροκίνηση της Mercedes-AMG, παραμένοντας πιστή στην αισθητική της μάρκας», δήλωσε ο Philipp Schiemer CEO της Mercedes-AMG. «Δεν αναπτύσσουμε νέες πλατφόρμες για ένα μόνο μοντέλο», δήλωσε με την σειρά του ο Robert Lešnik, επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού της Mercedes-Benz. Αν και δεν μοιράζεται λεπτομέρειες σχετικά με το τι επιφυλάσσει το μέλλον, το σίγουρο είναι πως θα υπάρξουν περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα ειδικά για την AMG που θα μοιράζονται κάτι κοινό με το συγκεκριμένο concept.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης