Μια ανούσια κόντρα μεταξύ της Mazda και της Ferrari έχει ξεσπάσει στην Αυστραλία, με θέμα τις παραγγελίες και το χρόνο παράδοσης των μοντέλων MX-5 και 488 GTB.

Παρότι τα δύο μοντέλα δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, καθώς το ένα ανήκει στα sportcar και το άλλο στα supercar, με την τιμή να είναι χαώδης, η αντιπροσωπεία της ιαπωνικής φίρμας στην Αυστραλία, ισχυρίζεται πως η δική της λίστα αναμονής είναι μεγαλύτερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος και CEO της Ferrari Australia, Herbert Appleroth, δήλωσε πως έχει δεχθεί περισσότερες από 430 παραγγελίες για την 488 GTB, με το χρόνο παράδοσης στην τοπική αγορά να φτάνει τα 4 χρόνια. Ο διευθυντής μάρκετινγκ της Mazda Australia, Alastair Doak, απάντησε ότι οι δηλώσεις ενδιαφέροντος για το MX-5 αγγίζουν τις 9.623, οπότε οι πελάτες πρέπει να περιμένουν περισσότερο.

«Έχουμε εξασφαλίσει μόλις 1.500 αυτοκίνητα για τους επόμενους 12 μήνες. Από αυτά, τα 900 μόνο με μηχανικό κιβώτιο, οπότε ο επόμενος πελάτης πάει κατευθείαν ένα χρόνο μετά. Δεν είναι δύσκολο να κάνεις τα μαθηματικά και να καταλάβεις πως η δική μας λίστα αναμονής είναι μεγαλύτερη», τόνισε ο κύριος Doak.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα παιχνίδι εντυπώσεων από την πλευρά της Mazda, αφού η μία εταιρεία πουλάει ένα πανάκριβο και πανίσχυρο αυτοκίνητο και η άλλη ένα ελκυστικό αλλά πολύ φθηνότερο roadster. Επίσης, η Ferrari κάνει λόγο για επίσημες παραγγελίες και η Mazda για δηλώσεις ενδιαφέροντος.

Τι να πεις τώρα;

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης