Το νησί της Αστυπάλαιας επέλεξε τελικά η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου να πραγματοποιήσει τις δοκιμές των οχημάτων τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης και παράλληλα να δημιουργήσει ένα δίκτυο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για EV αυτοκίνητα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει έρθει σε συμφωνία με τον ευρωπαϊκό κολοσσό και αύριο θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της επένδυσης. Ο επικεφαλής του VW Group, Herbert Diess, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ανακοινώνοντας το τεράστιο αυτό project.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση θα παρευρίσκεται και ο υφυπουργός για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς αυτός ήταν ουσιαστικά που έκλεισε το μεγάλο deal.

Σύμφωνα με το επενδυτικό πρόγραμμα, στην Αστυπάλαια θα δημιουργηθεί ένα πλήρες δίκτυο σταθμών φόρτισης. Τα οχήματα που θα κινούνται (επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία) θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα και η VW θα αναλάβει την αντικατάσταση όλου του δημοτικού στόλου.

Στο νησί θα γίνονται οι δοκιμές της αυτόνομης οδήγησης και της ηλεκτροκίνησης σε πραγματικές συνθήκες, με μια ομάδα ανθρώπων της VW να εγκαθίσταται και να δημιουργεί ένα πρωτοποριακό κέντρο έρευνας και εξέλιξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με απλά λόγια, η Αστυπάλαια θα μετατραπεί σε ένα «πράσινο και βιώσιμο νησί», ένα πεδίο δοκιμών high-tech τεχνολογιών. Όσο για την επένδυση της Volkswagen, είναι της τάξης των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης