Τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα καταφθάσει στις εκθέσεις των διανομέων Opel στην Ελλάδα, το νέο mini crossover της γερμανικής μάρκας, με τις τιμές να ξεκινούν από 16.000 ευρώ, περίπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πιο ενδιαφέρουσα έκδοση του Adam Rocks, είναι φυσικά αυτή με τον τρικύλινδρο κινητήρα 1.0 Turbo, απόδοσης 90 και 115 ίππων. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και διακρίνεται για την οικονομική και αθόρυβη λειτουργία του.

Οι μηχανικοί της Opel, προκειμένου να μειώσουν τα επίπεδα θορύβων και κραδασμών, προέβησαν σε αρκετές μηχανολογικές αλλαγές και δοκίμασαν το αυτοκίνητο στο εργαστήριο ακουστικής του Russelsheim και στην πίστα στο Dudenhofen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα εξέλιξης, έκανε βελτιώσεις από τον ήχο του κινητήρα, έως τη λειτουργία της υφασμάτινης οροφής, το μοχλό των φλας και τον ήχο κλεισίματος των θυρών. Το εργαστήριο, θυμίζει ραδιοφωνικό στούντιο με ηχοαπορροφητικά υλικά που δημιουργούν ένα εξαιρετικά αθόρυβο περιβάλλον. Η αίθουσα είναι εξοπλισμένη με μικρόφωνα και ηχεία στρατηγικά τοποθετημένα.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το Adam Rocks οδηγείται σε μεγάλα επιδαπέδια τύμπανα που παράγουν την αντίσταση την οποία βιώνει το αυτοκίνητο στο δρόμο από τον αέρα και την τριβή κύλισης. Έτσι, η οδήγηση γίνεται σε ποικίλες ταχύτητες όπως αυτές που αναπτύσσονται στο δρόμο. Υπό ελεγχόμενες συνθήκες, ανεξαρτήτως καιρού, οι μηχανικοί δοκιμάζουν διάφορα σενάρια, όπως συμπεριφορά στο ρελαντί, λειτουργία Start/Stop και οδήγηση υπό μερικό ή πλήρες φορτίο κινητήρα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης