Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Εβδομάδα με την εβδομάδα παρουσιάζονται όλο και περισσότερα ηλεκτρικά και plug-in hybrid αυτοκίνητα. Κατασκευαστές και συνεργαζόμενες εταιρείες ενέργειας προσπαθούν να βελτιώσουν τις υποδομές, κυρίως στην Ευρώπη, προκειμένου να κάνουν τη ζωή των οδηγών πιο εύκολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε όλες τις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου υπάρχει μεγάλη ποικιλία δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, πριζών και επιλογών φόρτισης. Για να φορτίσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ανάλογα τον σταθμό, συνήθως χρειάζεται διαφορετικό καλώδιο.

Αν έχεις στην κατοχή σου ένα Opel όμως, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η γερμανική εταιρεία προσφέρει στους πελάτες το Universal Charger, τον «ελβετικό σουγιά» των φορτιστών, όπως περιγράφεται χαϊδευτικά.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φορτίζεις παντού χωρίς πρόβλημα

To Universal Charger κοστίζει στην Ελλάδα 1.137 ευρώ.

Το Universal Charger είναι ουσιαστικά ένα καλώδιο φόρτισης πολλαπλών επιλογών σύνδεσης και διατίθεται τόσο στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα Mokka-e, Corsa-e, Zafira-e Life και Vivaro-e, όσο και στο Grandland X plug-in hybrid.

Συνδυάζει τις λειτουργίες των καλωδίων «Mode 2» και «Mode 3» με διάφορους αντάπτορες σε μία συσκευή.

Ο οδηγός μπορεί να συνδέσει τον φορτιστή σε όλες σχεδόν τις οικιακές πρίζες που υποστηρίζει κάθε χώρα – κάτι που ισχύει για τη φίσα Τύπου 2. Μια πρίζα 400V AC για φόρτιση στο σπίτι έως 11 kW είναι αρκετή.

Αυτό το καλώδιο  είναι ιδανικό για πελάτες που συνήθως φορτίζουν το αυτοκίνητό τους όλη τη νύχτα στο σπίτι, αλλά και για όσους κάνουν μεγαλύτερες διαδρομές και χρειάζονται ταχυφόρτιση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. 

Για παράδειγμα, η μπαταρία 50 kWh του Corsa-e μπορεί να ανακτήσει το 80% της ενέργειάς της σε 30 λεπτά σε έναν σταθμό φόρτισης συνεχούς ρεύματος 100 kW (DC). Στην Ελλάδα υπάρχει επιδότηση 500 ευρώ για την εγκατάσταση οικιακού wallbox.

Εναλλακτικά, οι κάτοχοι των Opel μπορούν να φορτίσουν μέσω επιτοίχιου φορτιστή (wallbax), ταχείας φόρτισης ή μέσω σύνδεσης με καλώδιο σε οικιακή πρίζα.

Όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Opel διαθέτουν την υποδομή για όλες τις λύσεις φόρτισης, από μονοφασικό μέχρι τριφασικό φορτιστή με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC).

 

Δείτε εδώ τα ηλεκτρικά μοντέλα της Opel

Η τιμή του ηλεκτρικού Opel Mokka στην Ελλάδα

Ο θρύλος της Opel επιστρέφει!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης