Ένα πρωτότυπο σύστημα κατασκήνωσης που θα λατρέψουν οι φίλοι της περιπέτειας και της υπαίθρου, διαθέτοντας έξυπνες λύσεις και ενεργειακή αυτονομία μιας εβδομάδας, παρουσίασε η Nissan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα καινοτόμο τρέιλερ που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την OPUS Campers. Xρησιμοποιεί τεχνολογία AIR pole με ενσωματωμένο συμπιεστή για να φουσκώνει τη σκηνή σε μόλις 90 δευτερόλεπτα. Ο ελαφρύς και συμπαγής σχεδιασμός του, το καθιστά ιδανικό για κατασκήνωση σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Μέσα στο Nissan x OPUS υπάρχει εξοπλισμός μαγειρέματος, καθιστικό/τραπεζαρία και διπλό κρεβάτι. Για την τροφοδοσία των οικιακών συσκευών, τις υποδοχές USB, τα smartphones και τα laptop, φροντίζει μία πρίζα 230V. Επίσης, διαθέτει LED φωτισμό, 4G κινητό σημείο πρόσβασης WiFi για έως και 10 συσκευές και ψηφιακό προβολέα με πτυσσόμενη οθόνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, δεν μπορούσε να λείπει ο φορητός φούρνος μικροκυμάτων 230V, οι δύο εστίες υγραερίου και το ψυγείο. Τα ελαστικά εκτός δρόμου εξασφαλίζουν πρόσβαση σε δύσκολα σημεία ενός βουνού ή μιας παραλίας, ενώ οι ειδικές υποδοχές για δύο ποδήλατα και ένα καγιάκ, θα εκτιμηθούν δεόντως από τους κατόχους. 

Το πρωτότυπο Nissan x OPUS ενσωματώνει ένα φορητό, αδιάβροχο πακέτο ισχύος που χρησιμοποιεί τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων της ιαπωνικής μάρκας. Με χωρητικότητα αποθήκευσης 700Wh και ισχύ εξόδου 1kW, οι κυψέλες ιόντων λιθίου της ROAM «ανακτώνται» από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα πρώτης γενιάς της Nissan, εξασφαλίζοντας έναν βιώσιμο δεύτερο κύκλο ζωής για τις μπαταρίες.

Τοποθετημένη σε ειδικό χώρο στο μπροστινό μέρος του OPUS, η μονάδα Nissan Energy ROAM, παρέχει τροφοδοσία τόσο στο κύκλωμα των 230V όσο και σε αυτό των 12v (μέσω επαναφόρτισης της μπαταρίας). Αυτή η μονάδα συμβάλει σε επάρκεια ισχύος για κατασκήνωση επτά ημερών, συνεπικουρούμενη από ένα ηλιακό πάνελ.

Οι κατασκηνωτές μπορούν να παραμείνουν συνδεδεμένοι και να απολαμβάνουν τις ανέσεις ενός σπιτιού, ενώ παράλληλα έχουν την ελευθερία να ταξιδεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Παράλληλα, το Nissan Energy ROAM μπορεί να αφαιρεθεί από το τρέιλερ και να φορτιστεί μακριά από το κάμπινγκ,  μέσω μιας τυπικής οικιακής πρίζας 230v ή μέσω σύνδεσης με ηλιακό πάνελ.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης