Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένας μικρός πύραυλος εδάφους, ένα αυτοκίνητο παραγωγής με αγωνιστική αίσθηση. Σε αυτή την έκφραση συνοψίζεται όλη τη φιλοσοφία του καινούριου Abarth F595.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βρυχηθμός του κινητήρα της F.4 που εφοδιάζει τη νέα ειδική σειρά Abarth F595 προσδιορίζει ένα μοντέλο που δημιουργήθηκε για όσους αναζητούν την αίσθηση της οδήγησης σε πίστα στις καθημερινές τους μετακινήσεις. Κάτω από το καπό, ο κινητήρας 1.4 T-Jet απόδοσης 165 ίππων και προδιαγραφών Euro-6D Final, αποτελεί το σύνολο στο οποίο βασίζονται για την κίνηση τους και τα μονοθέσια της Tatuus που χρησιμοποιούνται στον Ιταλικό και το Γερμανικό θεσμό «F.4 Championships Powered by Abarth Certified by FIA».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γράμμα «F» αποτελεί αναφορά στη Formula 4, στην οποία η Abarth είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων.

Το νέο F595 με στοιχεία από το χώρο των αγώνων, σχεδιάστηκε για όσους είναι ή νιώθουν νέοι και αναζητούν τη μέγιστη απόδοση, την οδηγική απόλαυση, αλλά και όλα εκείνα τα στοιχεία που προσφέρουν τα σύγχρονα συστήματα πολυμέσων.  

 

Αδρεναλίνη στα ύψη

Η κορυφαία απόδοση αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του κινητήρα 1.4 T-Jet. Ο στροβυλοσυμπιεστής της Garrett παράγει 165 ίππους και 230 Nm ροπής. Τα 0-100 έρχονται σε 7,3 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 218 χλμ./ώρα, ενώ η ρεπρίζ με 5η ταχύτητα από τα 80 στα 120 χλμ./ώρα απαιτεί μόλις 7,8΄΄. δλ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο, αλλά διαθέσιμη είναι και η επιλογή αυτόματου με paddles πίσω από το τιμόνι.

Το Abarth F595 εκτός από αριστοτεχνικά στημένο, έχει και έναν μοναδικό ήχο χάρη στη θρυλική εξάτμιση «Record Monza» με τις κάθετες απολήξεις, δύο από κάθε πλευρά. Η ενεργή βαλβίδα της εξάτμισης ενεργοποιείται από ένα κουμπί στο ταμπλό, επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει μεταξύ ενός πιο διακριτικού μπάσου ήχου ή τον τυπικό βρυχηθμό της Abarth που ξεσηκώνει στο πέρασμα του.

Διαθέσιμο σε εκδόσεις hatchback και cabrio, το νέο Abarth F595 χαρακτηρίζεται από τα στοιχεία σε χρώμα Rally Blue, όπως τα καλύμματα των καθρεπτών και τα εμπρός και πίσω αεροδυναμικά βοηθήματα. Οι μαύρες ματ ζάντες Sport των 17 ιντσών και φυσικά το λογότυπο F595 συμπληρώνουν την εικόνα. Αντίστοιχα δυναμικό είναι και το εσωτερικό, με τον οδηγό να έχει την επιλογή μεταξύ των σπορ καθισμάτων της Abarth και τα αγωνιστικά της Sabelt.

 

Απόλαυση, ασφάλεια και συνδεσιμότητα

Σε αυτό το αυτοκίνητο όλες οι επιλογές σε τεχνικό επίπεδο έχουν ένα σκοπό. Την απόλυτη οδηγική απόλαυση. Στην πίσω ανάρτηση η επιλογή των αμορτισέρ της Koni με τεχνολογία FSD βελτιώνει το κράτημα, τη σταθερότητα, αλλά και την προβλέψιμη συμπεριφορά του συνόλου ακόμα και σε συνθήκες υψηλής πίεσης.

Με την επιλογή «Scorpion mode» από το ταμπλό, η πιο άμεση παροχή της ροπής, η ακόμα πιο ακριβής αίσθηση του τιμονιού και η «κοφτερή» απόκριση στο γκάζι δημιουργούν ένα «πολεμικό» σκηνικό. Όσο για τα φρένα, αποτελούνται από αεριζόμενους δίσκους σε όλους τους τροχούς με διάμετρο 294 χλστ. εμπρός και 240 χλστ. πίσω.

Τον fun χαρακτήρα του μοντέλου συμπληρώνει το προηγμένο σύστημα πολυμέσων Uconnect™, με την οθόνη υψηλής ανάλυσης των 7 ιντσών και τη δυνατότητα λειτουργίας mirroring με κινητά μέσω των εφαρμογών Apple CarPlay και Android Auto.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Abarth ζωντανεύει ένα θρυλικό της μοντέλο

Το «δηλητηριώδες»  Abarth 695 Esseesse με τις απόλυτες επιδόσεις

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης