Στο πλαίσιο της έκθεσης του Παρισιού, η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε πως το νέο υπερ-αυτοκίνητο βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της ανάπτυξης, θέτοντας νέα δεδομένα στην κατηγορία των hypercars.

Την αποκάλυψη έκανε ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης (R&D) της Mercedes-AMG, Thomas Weber. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το επόμενο big thing είναι ήδη στο πρόγραμμα και δεν πρόκειται να κάνει κανένα συμβιβασμό στον σχεδιασμό και τις επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το πιο θεαματικό και συναρπαστικό όχημα που έχει κατασκευαστεί ποτέ από την AMG. Ένα υπέροχο αυτοκίνητο, με εκπληκτικό design, τέλεια αεροδυναμική, hich tech τεχνολογίες και ένα υβριδικό σύνολο που προέρχεται κατευθείαν από τη Formula 1. Αν ευσταθούν οι πληροφορίες, θα τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V6 1.6 turbo που συναντάμε στην W07 των Hamilton και Rosberg και δύο ηλεκτροκινητήρες.

Η συνδυαστική ισχύς θα κυμαίνεται από 900 έως 1.000 ίππους, με τα 0-100 να έρχονται σε περίπου 2,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα. Το σασί θα είναι carbon monocoque, οι πόρτες τύπου Gullwing και η ανάρτηση ενεργή. Η πρεμιέρα αναμένεται να γίνει το 2017, στο πλαίσιο της 50ης επετείου της AMG. Φυσικά, το μοντέλο θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων, με την τιμή του να αγγίζει αστρονομικό νούμερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης