Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η τελευταία γενιά του πιο διάσημου γερμανικού μικρομεσαίου μοντέλου στην ιστορία, κάνει ένα βήμα ακόμα προς την απόλυτη ασφάλεια. Μπορεί να είχε ήδη λάβει 5 αστέρια στο τεστ πρόσκρουσης του EuroNCAP την ημέρα της παρουσίασης του πριν τρία χρόνια, όμως ανανεώνεται και προσθέτει στον βασικό εξοπλισμό κεντρικό αερόσακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολόκληρη η σειρά Golf διατίθεται πλέον στάνταρ με έναν κεντρικό αερόσακο που βρίσκεται μεταξύ του οδηγού και του συνοδηγού, προστατεύοντάς τους σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.

Παρά το γεγονός ότι δοκιμάστηκε ήδη πριν από τρία χρόνια, το Golf πέρασε από 14 νέες δοκιμές από το σύνολο των 21 που περιλαμβάνονται στη διαδικασία του Euro NCAP. Οι νέες προσθήκες λοιπόν, οδήγησαν σε υψηλές βαθμολογίες όπως, 88 τοις εκατό για την προστασία των ενηλίκων επιβατών, 87 τοις εκατό για την προστασία παιδιών επιβατών, 74 τοις εκατό για την προστασία των ευάλωτων χρηστών του δρόμου και 79 τοις εκατό στα συστήματα ασφάλειας.

Μιλώντας για τα συστήματα ασφαλείας, η λίστα περιλαμβάνει Adaptive Cruise Control, Lane Assist, Active Blind Spot Monitor, Rear Traffic Alert αλλά και το νέο σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος ακόμα και κατά τη διάρκεια της στροφής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι αξιοσημείωτο ότι η VW δεν περίμενε το επερχόμενο λίφτινγκ για να εφαρμόσει τις ενημερώσεις ασφαλείας, αλλά τις πρόσθεσε στο τρέχον μοντέλο. Δείτε το βίντεο από τα τεστ πρόσκρουσης EuroNCAP.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης