Μετά την κλασική roadster έκδοση με τη soft top οροφή, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε μια ειδική εκδοχή του εμβληματικού διθέσιου μοντέλου με μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά πρόκειται για την targa πλευρά του MX-5. Φέρει τα διακριτικά RF (Rectractable Fastback) και έχει ανασχεδιαστεί στο πίσω τμήμα προσδίδοντας ένα coupe στιλ στο αυτοκίνητο. Η οροφή ανοίγει και κλείνει με το πάτημα ενός κουμπιού σε 12 δευτερόλεπτα και με ταχύτητα έως 10 χλμ./ώρα. Τα πάνελ και το πίσω παράθυρο αποθηκεύονται πίσω από τα καθίσματα, σε αντίθεση με τα πλαϊνά τμήματα που παραμένουν ως έχουν.

Το MX-5 RF διατηρεί το ίδιο μήκος και πλάτος, ενώ το ύψος είναι αυξημένο κατά πέντε εκατοστά. Στα ίδια επίπεδα παραμένει η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ (130 λίτρα), με τη Mazda να κάνει λόγο για ένα απολαυστικό αυτοκίνητο με όμορφη σιλουέτα.  Μηχανικά δεν υπάρχει καμία αλλαγή, με τους κινητήρες 1.5 και 2.0 λίτρων της οικογένειας SKYACTIV-G να βρίσκονται κάτω από το καπό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επίσημο ντεμπούτο του hard top MX-5 πραγματοποιήθηκε στην έκθεση της Νέας Υόρκης, με τις πωλήσεις να ξεκινούν τους επόμενους μήνες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης