Στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2018, αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης το νέο compact SUV της τσεχικής φίρμας, το οποίο αντικαθιστά το Yeti.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πολυαναμενόμενο Karoq εισβάλλει με αξιώσεις σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες. Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, την ίδια με τα VW Tiguan και Seat Ateca, έχοντας όμως ελαφρώς μικρότερες διαστάσεις. Διακρίνεται για τον σύγχρονο σχεδιασμό του αμαξώματος, τον πρακτικό εσωτερικό χώρο, το εντυπωσιακό πορτμπαγκάζ και την ευελιξία.

Για την κίνηση φροντίζουν τα μηχανικά σύνολα VW Group, όπως ο 1.0 TSI με τους 115 ίππους, ο 1.5 TSI Evo απόδοσης 150 ίππων και ο 2.0 TDI των 190 ίππων. Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο DSG7, με την κίνηση να μεταφέρεται στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς, ανάλογα την έκδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Karoq είναι το πρώτο μοντέλο που φέρει στον εξοπλισμό του ψηφιακό πίνακα οργάνων. Πρόκειται για το virtual cockpit της VW, με τα τέσσερα μοτίβα (Classic, Digital, Info Profile και Reduced) και τις απεριόριστες λειτουργίες. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τον τρόπο εμφάνισης των οργάνων μέσω των αντίστοιχων διακοπτών στο τιμόνι.

Στη διαδραστική οθόνη προβάλλονται όλες οι βασικές πληροφορίες, από την ταχύτητα έως το σύστημα πλοήγησης, την κυκλοφορία, τα σήματα, τις καταναλώσεις, την αυτονομία και το τηλέφωνο του κατόχου.

Φυσικά, από τον εξοπλισμό δεν θα μπορούσε να λείπει η οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, συμβατή με όλους τους τύπους smartphone και ο φωτισμός περιβάλλοντος LED 10 αποχρώσεων.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης