Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το δημοφιλές μοντέλο της MINI φρεσκαρίστηκε αισθητικά, εμπλουτίστηκε με νέες τεχνολογίες και όλοι οι κινητήρες του καλύπτουν τις αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 6d.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση, το ανανεωμένο Countryman φέρει νέο προφυλακτήρα, μεγαλύτερη μάσκα και LED φώτα σε όλες τις εκδόσεις. Η παλέτα των χρωμάτων περιλαμβάνει δύο καινούριες αποχρώσεις (White Silver και Sage Green), το πακέτο «Piano Black Exterior» και ζάντες διαστάσεων 16, 17, 18 και 19 ιντσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό, τη διαφορά κάνει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο οποίος όμως προσφέρεται προαιρετικά. Το τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι είναι στάνταρ, όπως και το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων με την οθόνη 8,8 ιντσών. Το multimedia του Countryman ενσωματώνει πληθώρα εφαρμογών, λειτουργίες συνδεσιμότητας και το Amazon Alexa.

Οι διακόπτες του ηχοσυστήματος έχουν αντικατασταθεί με πλήκτρα αφής, οι επιφάνειες καλύπτονται με νέες επενδύσεις και διακοσμητικά, μεταξύ των οποίων είναι και τα υψηλής ποιότητας δέρματα «Chester Indigo Blue» και «Chester Malt Brown». 

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.5 λίτρου απόδοσης 102 ίππων στην έκδοση One και 136 ίππων στην Cooper. Στην έκδοση Cooper S η απόδοση έχει πέσει από τους 190 στους 178 ίππους λόγω των ρύπων.

Στα diesel, συναντάμε τις εκδόσεις One D, Cooper D και Cooper SD με 116, 150 και 190 ίππους αντίστοιχα.
Από την γκάμα δεν θα μπορούσε να λείψει η plug-in hybrid έκδοση Cooper SE ALL4 των 220 ίππων, η οποία καίει κάτω από 2 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ. και εκπέμπει 40-45 γρ./χλμ.

Η εμπορική πορεία του ανανεωμένου MINI Countryman προγραμματίζεται να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης