Συνεχίζει με την στρατηγική «Vosprung 2030»  η Audi. Με επτά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα να είναι ήδη διαθέσιμα στην Ελλάδα, και στόχο να υποστηρίξει την διάδοση της ηλεκτροκίνησης, η Kosmocar-Audi εγκατέστησε πέντε υπερφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων ισχύος 180 kW, σε αντίστοιχα σημεία του δικτύου της.

Στόχος της Audi είναι να έχει περισσότερα από 20 μοντέλα μέχρι το 2025, ενώ από το 2026 όλα τα νέα της μοντέλα της μάρκας θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το παγκόσμιο επίπεδο η ανταπόκριση στην στρατηγική της Audi έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, συγκεκριμένα οι παραδόσεις των ηλεκτρικών μοντέλων έχουν αυξηθεί κατά 57,5% το 2021 σε σχέση με το 2020. Με το λανσάρισμα των e-tron GT quattro και RS e-tron GT στην αρχή του περασμένου έτους και των Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron το δεύτερο μισό του 2021, η Audi υπερδιπλασίασε τον αριθμό των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που διαθέτει.

Με στόχο να έχει ενεργό συμμετοχή σε αυτή τη φιλόδοξη στρατηγική, η Kosmocar-Audi προχώρησε στην εγκατάσταση επτά υπερφορτιστών με ισχύ 180 kW σε αντίστοιχα κεντρικά σημεία του δικτύου της, ενώ έχουν την δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης έως 300 kW.

Πρόκειται για τους πλέον ισχυρούς υπερφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έχουν εγκατασταθεί μέχρι στιγμής σε αστικό περιβάλλον στην Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάθε μάρκας και όχι μόνο της Audi, να φορτίσουν εξαιρετικά γρήγορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για παράδειγμα ένα Q4 e-tron μπορεί σε μόλις δέκα λεπτά να φορτίσει τόσο ώστε να διανύσει 130 χιλιόμετρα. Κάθε υπερφορτιστής έχει δύο θέσεις φόρτισης με συνεχές ρεύμα (DC) και μία θέση φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (AC), για φόρτιση plug-in υβριδικών μοντέλων.

Δύο από τους πέντε υπερφορτιστές βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, συγκεκριμένα στο Μαρούσι («Audi Karenta») και στην Αργυρούπολη («Karenta»). Οι υπόλοιποι, έχουν εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη («Audi Karenta»), στα Ιωάννινα («Audi Καψιώχας») και στη Ρόδο («Audi Ξενάκης»).
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης