Δυναμική επιστροφή στην κατηγορία των μικρομεσαίων μοντέλων κάνει το ανανεωμένο Auris, το οποίο παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Toyota αναβάθμισε σημαντικά το δημοφιλές μοντέλο της, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να παρουσιάζει η γκάμα των κινητήρων. Το Auris εφοδιάζεται πλέον με τον καινούργιο τετρακύλινδρο 1.2 Turbo, απόδοσης 115 ίππων και 185 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και προαιρετικά με το αυτόματο Multidrive S. Η μέση κατανάλωση είναι στα 4,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και 4,6 λτ., αντίστοιχα, και οι εκπομπές ρύπων στα 109 και 106 γρ./χλμ.

Επίσης, ο δίλιτρος diesel αντικαθίσταται από τον 1.600άρη της BMW, ο οποίος αποδίδει 111 ίππους και 270 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 10,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να είναι στα 190 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή, η κατανάλωση βρίσκεται στα 4,1 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 104 γρ./χλμ. Αναβαθμισμένος είναι και ο 1.4 D-4D των 90 ίππων, καλύπτοντας τις προδιαγραφές Euro 6.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αισθητικό κομμάτι, το ανανεωμένο Auris φέρει νέα φώτα LED εμπρός – πίσω, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και γρίλια στη μάσκα. Η κεραία είναι τύπου «πτερύγιο καρχαρία», οι ζάντες 16 και 17 ιντσών, ενώ υπάρχουν καινούργια χρώματα για το εξωτερικό αμάξωμα.

Στην καμπίνα, οι κυριότερες αλλαγές εντοπίζονται στα διακοσμητικά, στις επενδύσεις, στα ποιοτικότερα πλαστικά στο ταμπλό, στην οθόνη TFT 4,2 ιντσών και στα χειριστήρια του κλιματισμού.
   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης