Μετά την κατάργηση των ατμοσφαιρικών κινητήρων και την υιοθέτηση των turbo στα μοντέλα της Σειράς Μ, η βαυαρική φίρμα εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο της υβριδικής τεχνολογίας.

Προκειμένου να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων και να εναρμονιστούν με τις μελλοντικές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι μηχανικοί του τμήματος M Division έχουν αρχίσει να δουλεύουν πάνω σε κάποια υβριδικά project. Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος μηχανολογίας της BMW M, Dirk Hacker, στο μέλλον όλοι οι κατασκευαστές θα καταφύγουν σε αυτήν την τεχνολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επόμενα sportcars θα είναι υβριδικά, κάτι που θα βοηθήσει εκτός από τη μείωση των εκπομπών CO2 στην αύξηση της απόδοσης, των επιδόσεων και της απόκρισης στο γκάζι, ειδικά στις χαμηλές και μεσαίες στροφές. Βέβαια, για να προχωρήσουν στη δημιουργία μιας M3 ή μιας M4 hybrid, πρέπει να λύσουν το θέμα του βάρους λόγω των μπαταριών και τη σωστή κατανομή του για μην επηρεαστεί η συμπεριφορά στον δρόμο. Αυτό πιθανότατα θα γίνει με τη χρήση CFRP και ανθρακονημάτων, όπως στην περίπτωση του i8.

Δείτε εδώ τα υπέροχα μοντέλα της σειράς M


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης