Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Τα νέα Volkswagen ID. Buzz και Amarok κατάφεραν να αποσπάσουν βαθμολογία πέντε αστεριών, στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης οχημάτων του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού Euro NCAP. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα το νέο νέο ID. Buzz έχει ήδη κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες από το επίσημο λανσάρισμά του. Τώρα η κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστεριών για την ασφάλεια του οχήματος, που απονέμεται από τον οργανισμό Euro NCAP αποτελεί ένδειξη τόσο για την προστασία των επιβατών κατά την πρόσκρουση, όσο και για την προστασία των πεζών και αποτελεί ένδειξη των εξαιρετικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου που ενσωματώνουν ένα κορυφαίο επίπεδο τεχνολογίας για την αποφυγή ατυχημάτων.

Το ID.Buzz διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό ασφαλείας πέραν των αερόσακων για οδηγό-συνοδηγό, πλευρικούς και τύπου κουρτίνας, και έναν κεντρικό ο οποίος προστατεύει τα κεφάλια της πρώτης σειράς επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης. Το ηλεκτρικό της Volkswagen, που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Αννόβερου, πέτυχε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, με ποσοστό 92% που αφορά το επίπεδο προστασίας για τον οδηγό και τους επιβάτες του, χάρη στον συνδυασμό των αερόσακων και της κατάλληλης διαμόρφωσης και ενίσχυσης του πλαισίου. 

Το νέο pick-up μοντέλο της οικογένειας Επαγγελματικών Οχημάτων της Volkswagen, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το επόμενο έτος, έλαβε επίσης 5 αστέρια από τον οργανισμό δοκιμών Euro NCAP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως και στην περίπτωση του ID. Buzz, και εδώ ο συνδυασμός του στιβαρού πλαισίου με την πληθώρα σύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης και του αυτόματου συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης αποτέλεσαν τους σημαντικούς παράγοντες που οδήγησαν στην κατάκτηση αυτού του βραβείου.
Ανάμεσα στα στοιχεία εξοπλισμού ασφαλείας του νέου pick-up ξεχωρίζουν και οι αερόσακοι για τα γόνατα. Οι πολύ καλές βαθμολογίες που συγκέντρωσε το Amarok στις μετωπικές και πλευρικές δοκιμές πρόσκρουσης επιτεύχθηκαν σε συνδυασμό με τα ειδικά παιδικά καθίσματα της Volkswagen.

Ο οργανισμός Euro NCAP έδωσε επίσης κορυφαία βαθμολογία σε ό,τι αφορά την αποφυγή ατυχημάτων και στα δύο μοντέλα. Στη διάθεση του οδηγού τόσο του ID. Buzz όσο και του νέου Amarok υπάρχουν είτε στον βασικό είτε στον προαιρετικό εξοπλισμό πολυάριθμα συστήματα ασφαλείας και αυτόματου συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης, τα οποία επίσης εντυπωσίασαν τους δοκιμαστές. Τα παραπάνω βοήθησαν τα δύο μοντέλα στην κατηγορία «Safety Assist» να επιτύχουν ποσοστό 90% (ID. Buzz) και 84% (Amarok).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης