Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Με ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν στο εξής οι ποδοσφαιριστές της FC Bayern. Μάλιστα, πριν παραλάβουν τα ολοκαίνουρια Audi e-tron GT, φόρεσαν κράνη και στολές, μπήκαν στα δυνατά αυτοκίνητα, έδεσαν σφιχτά τις ζώνες ασφαλείας και τα δοκίμασαν στην πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσημη παράδοση των σπορ ηλεκτρικών μοντέλων πραγματοποιήθηκε στο Audi Driving Experience Center, στο Neuburg an der Donau. Δέκα παίκτες της FC Bayern πήραν μια καλή γεύση γρήγορης οδήγησης με τα σπορ μοντέλα να τα πηγαίνουν στο όριο μέσα στην πίστα.

Οι ποδοσφαιριστές της FC Bayern απέδειξαν ότι δεν παίζουν μόνο καλή μπάλα αλλά οδηγούν σωστά και γρήγορα τα σπορ αυτοκίνητα. Στην πίστα δοκιμών στο Audi Driving Experience Center μέτρησαν τις δυνατότητες αλλά και τα αντανακλαστικά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό την καθοδήγηση των πρωταθλητών της Formula E, Lucas di Grassi και René Rast, οι ποδοσφαιριστές έμαθαν στο τιμόνι των Audi e-tron GT και Audi RS e-tron GT ποια είναι η ιδανική γραμμή για να κινηθούν γρήγορα και με ασφάλεια. 

Ο Leroy Sané σχολίασε μετά την οδηγική του εμπειρία: «Είναι εκπληκτικό το πόσο ομαλά το Audi RS e-tron GT συμπεριφέρεται στις καμπύλες. Πήγαινα γρήγορα και δεν ανησύχησα. Φοβερό κράτημα στις στροφές…».

«Όταν η φαντασία και το πάθος ενώνονται, προκύπτουν σπουδαία αποτελέσματα. Αυτό ισχύει τόσο για τον συνεργάτη μας, την FC Bayern, όσο και την Audi» δήλωσε ο Henrik Wenders, επικεφαλής της Audi Brand.  

Και συνέχισε: «Τα Audi e-tron GT και Audi RS e-tron GT διαμορφώνουν ήδη το μέλλον της μάρκας, αποτελώντας πρεσβευτές στην κορυφή της γκάμας. Από κοινού Audi και FC Bayern, με τη συνεργασία αυτή, δείχνουν πως πορεύονται σε έναν δρόμο προόδου».

Εντυπωσιασμένοι βγήκαν από τα αυτοκίνητά τους οι  Leon Goretzka και Serge Gnabry, καθώς και ο κορυφαίος σκόρερ της Bundesliga, Robert Lewandowski.

Όπως γνωρίζετε, εδώ και χρόνια η Audi συνεργάζεται με την FC Bayern.Ο Henrik Wenders, επικεφαλής του Audi Brand, αναφέρθηκε σε αυτή τη συνεργασία και είπε: «Αυτή η συνεργασία δείχνει πώς δύο ισχυρά brand με παγκόσμια απήχηση συνεργάζονται για ένα αειφόρο μέλλον».

Η Audi και η FC Bayern προωθούν τον εξηλεκτρισμό του ποδοσφαιρικού συλλόγου, ο οποίος διαθέτει τα περισσότερα εγγεγραμμένα μέλη στον κόσμο. Το κοινό ταξίδι των δύο δημοφιλών brands προς την αειφόρο κινητικότητα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020, με τον στόλο του συλλόγου σταδιακά να μετατρέπεται σε ηλεκτροκίνητο

Κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές εδώ και αρκετούς μήνες κυκλοφορούν με τα πλήρως ηλεκτρικά Audi e-tron και e-tron Sportback. Φέτος όλοι οι ποδοσφαιριστές θα οδηγούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Audi e-tron GT ή Audi RS e-tron GT.

Ο Andreas Jung, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, υπεύθυνος για το marketing στην FC Bayern δήλωσε: «Η FC Bayern αποτελεί παράδειγμα μιας υπεύθυνης προσέγγισης για το περιβάλλον και την κινητικότητα. Μαζί με την Audi, θέλουμε να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής – μέσω θετικών παραδειγμάτων επιτυχούς μετασχηματισμού.

»Η ηλεκτροκίνηση του εταιρικού στόλου μας με τα ηλεκτρικά μοντέλα της Audi και η εγκατάσταση σημείων φόρτισης στους προπονητικούς μας χώρους και το Allianz Arena, αλλά και το μήνυμα που έμμεσα στέλνουμε στα εκατομμύρια φίλους της ομάδας σε όλο τον κόσμο είναι η δική μας συνεισφορά σε αυτόν τον μετασχηματισμό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης