Οι δοκιμές εξέλιξης των καινούργιων ηλεκτροκίνητων οχημάτων της βαυαρικής φίρμας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Αυτήν την εποχή, οι μηχανικοί της BMW βρίσκονται στο Arjeplog της Σουηδίας, τεστάροντας τα iX3, i4 και iNext σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων, ανακοινώνοντας παράλληλα και τον χρόνο λανσαρίσματος στην αγορά. Το iX3 θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία το 2020. Τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 272 ίππων που συνδυάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 70 kWh. Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει σε μόλις 30 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή ισχύος 150 kW, χαρίζοντας αυτονομία 400 χιλιομέτρων.

Τα i4 και iNext αναμένονται στην αγορά το 2021. Φέρουν την τέταρτη γενιά των ηλεκτρικών συστημάτων της BMW και νέες μπαταρίες, με την αυτονομία να ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα και τις επιδόσεις να είναι εξαιρετικές. Για παράδειγμα, το i4 επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραγωγή του iNext θα γίνει στο εργοστάσιο του Dingolfing, ενώ αυτή του i4 στη μονάδα του Μονάχου. Αμφότερα, εφοδιάζονται με τα πιο προηγμένα συστήματα ασφάλειας και άνεσης, συμπεριλαμβανομένης της αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης