Την κορυφαία έκδοση του αξιοθαύμαστου SUV μοντέλου της γκάμας της παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης της Νέας Υορκής η βρετανική εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η F-Pace SVR έχει δεχθεί τις περιποιήσεις του τμήματος Special Vehicle Operations (SVO), διαθέτοντας πιο δυναμικό και σπορ bodykit. Τροφοδοτείται από τον V8 5.0 λίτρων απόδοσης 550 ίππων και 680 Nm ροπής, με τις επιδόσεις να είναι αντίστοιχες ενός καθαρόαιμου sportcar.

Για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 283 χλμ./ώρα. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης με διαφορικό Electronic Active Differential (EAD).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η Jaguar, όλα τα μηχανικά μέρη, από την ανάρτηση έως το σύστημα διεύθυνσης, έχουν εξελιχθεί ειδικά για τη F-Pace SVR. Τα ελατήρια είναι πιο σκληρά κατά 30% εμπρός και κατά 10% πίσω, οι ζάντες 21 και 22 ιντσών είναι ελαφρύτερες, όπως και οι δίσκοι διαμέτρου 395 χλστ. εμπρός και 396 χλστ. πίσω.

Η εξάτμιση διαθέτει σύστημα «Variable Valve Active Exhaust» για πιο μπάσο ήχο, με τα επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα σε καπό, θόλους και μάσκα να τονίζουν τη σπορ εμφάνιση του αυτοκινήτου και να βοηθούν σημαντικά στην ψύξη του κινητήρα και την πίεση που ασκείται από τον αέρα στις υψηλές ταχύτητες.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα μπάκετ καθίσματα, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, το σύστημα πολυμέσων Touch Pro με οθόνη αφής 10΄΄ και το Wi-Fi hotspot με δυνατότητα σύνδεσης έως οκτώ συσκευών.

Η εμπορική πορεία της πανίσχυρης Jaguar F-Pace SVR θα ξεκινήσει τον Ιούλιο από τη Μεγάλη Βρετανία. Οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει, με την τιμή να ορίζεται στις 74.835 λίρες, δηλαδή λίγο πάνω από τα 85.000 ευρώ.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης