Λίγες μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα στην έκθεση του Ντιτρόιτ, η Lexus αποκάλυψε το νέο sport sedan μοντέλο της, με το οποίο σκοπεύει να ανταγωνιστεί τις κορυφαίες ευρωπαϊκές προτάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το GS F έχει πολύ δύσκολο έργο, καθώς καλείται να κοντράρει αυτοκίνητα όπως τα Audi RS6, Mercedes E63 AMG και BMW M5. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V8 5.0 λίτρων κινητήρας, απόδοσης 473 ίππων και 527 Nm ροπής, με την κίνηση να περνά στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

Η Lexus δεν έδωσε στοιχεία για της επιδόσεις, παρά μόνο ότι εξοπλίζεται με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό «Torque Vectoring Differential» για τη βέλτιστη κατανομή της ροπής, έχοντας τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις (Standard, Slalom και Track). Επίσης, διαθέτει σπορ ανάρτηση και πιο άκαμπτο σασί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αισθητικά, ξεχωρίζει χάρη στη μεγάλη μάσκα με τις εισαγωγές αέρα και τα φώτα LED, τους αεραγωγούς στα φτερά, τα μαρσπιέ στο πλάι, τις ζάντες 19 ιντσών και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Η ίδια σπορ φιλοσοφία ακολουθείται και στο εσωτερικό, με τα δίχρωμα καθίσματα, τις δερμάτινες επενδύσεις, τα carbon διακοσμητικά και τα μεταλλικά φινιρίσματα, να εντυπωσιάζουν.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης