Η κορυφαία έκδοση του Α1 είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στους δρόμους, με την γερμανική φίρμα να ανακοινώνει ότι το μοντέλο είναι διαθέσιμο σε έκδοση με τρεις πόρτες και πέντε (Sportback).

Το νέο S1 διακρίνεται για την επιθετική εμφάνιση και το μυώδες αμάξωμα. Πατά πάνω σε 17αρες ζάντες με ελαστικά 215/40 και προαιρετικά σε 225/35 R18, φέρει σπορ ανάρτηση, δισκόφρενα 310 mm με κόκκινες δαγκάνες, πίσω πτέρυγα και τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από ένα τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 TFSI, απόδοσης 231 ίππων, με την κίνηση να περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος Quattro. Επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα. σε 5,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Σπορ προφίλ ακολουθεί και το εσωτερικό, με τα μπάκετ καθίσματα με το διακριτικό «S» στα προσκέφαλα, τις γκρι διακόσμήσεις και το αλουμίνιο να κάνουν την διαφορά.

Το επίσημο ντεμπούτο των S1 και S1 Sportback θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου, με το λανσάρισμά τους στην αγορά να υπολογίζεται λίγο μετά. Στη Γερμανία έχουν ανακοινωθεί ήδη οι τιμές, ξεκινώντας από 29.950 και 30.800 ευρώ, αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης