Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Εξαιτίας ενός λάθους του εργαστηρίου το μοντέλο της Mazda,CX-5, είχε βαθμολογηθεί με «A-».Οι κατασκευαστές από την πρώτη στιγμή κατάλαβαν ότι πρόκειται για λάθος γι αυτό όταν προκλήθηκαν για να συμμετάσχει το Mazda CX-5 στο τεστ αντοχής των 100.000 χιλιομέτρων δέχθηκαν με μεγάλη χαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και δεν είχαν άδικο.Το best-seller της Mazda, το compact SUV CX-5 πέρασε με επιτυχία το τεστ αντοχής των 100.000 χιλιομέτρων.

Το Mazda CX-5 είναι ευρύχωρο για μια οικογένεια, έχει υψηλό επίπεδο άνεσης, και αναβαθμισμένο κινητήρα diesel Skyactiv D 184, με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.Η εργοστασιακή τιμή της μέσης κατανάλωσης κατά τον κύκλο NEDC είναι 5,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 145 γρ./χλμ.

Τη δοκιμή διοργάνωσε το περιοδικό “AUTO BILD”. Στο τέστ αντοχής πήραν μέρος 68 αυτοκίνητα.Η κριτική επιτροπή το αξιολόγησε και το «πέρασε» χωρίς ελαττώματα. Το  CX-5 πέτυχε -σύμφωνα με την Mazda- την υψηλότερη βαθμολογία.Δεν εμφάνισε κανένα απολύτως ελάττωμα και πήρε το απόλυτο «A» και την 4η θέση διαχρονικά  σε όλες τις αξιολογήσεις για όλα τα μοντέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ούτε ο κινητήρας ντίζελ των 2,2 λίτρων ούτε το σασί ή το εσωτερικό φαινόταν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα από τα 100.000 χιλιόμετρα. Η 2η γενιά Mazda CX-5 -μοντέλο του 2021- έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, με αναβαθμισμένο εσωτερικό, πληρέστερο εξοπλισμό και ακόμη πιο εκλεπτυσμένους κινητήρες.

Κάθε έκδοση διαθέτει χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και κίνηση εμπρός ή σε όλους τους τροχούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης