Το εμβληματικό εργοστάσιο του Σκόβντε στη Σουηδία, είναι αυτό που θα συναρμολογεί και θα κατασκευάζει τα ηλεκτρικά μοτέρ όλων των EV μοντέλων της Volvo από εδώ και στο εξής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εγκαταστάσεις, οι οποίες αποτελούν τμήμα της ιστορίας της εταιρείας από την ίδρυσή της το 1927, αναβαθμίστηκαν πλήρως και είναι έτοιμες για την επόμενη μέρα. Εκεί, θα παράγονται οι ηλεκτροκινητήρες της μάρκας και στη συνέχεια θα αποστέλλονται στις μονάδες όπου κατασκευάζονται τα ηλεκτρικά οχήματα.

Αντικαθιστώντας τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στα μηχανικά μέρη των αυτοκινήτων, οι ηλεκτροκινητήρες αποτελούν ένα ζωτικό στοιχείο των EV οχημάτων, μαζί με την μπαταρία και τα συστήματα διαχείρισης ενέργειας. Ο τρόπος που αλληλεπιδρούν αυτές οι τρεις κατηγορίες εξαρτημάτων είναι καθοριστικός για τη σχεδίαση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η in-house εξέλιξη και παραγωγή των ηλεκτροκινητήρων θα βοηθήσει τους μηχανικούς της Volvo να βελτιώσουν περαιτέρω τους ηλεκτροκινητήρες και το σύνολο των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης και να επιτύχουν πιο αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας.

Όσο για τη σχεδίαση και την εξέλιξη των ηλεκτρικών μοτέρ, πραγματοποιούνται στο Γκέτεμποργκ και στη Σαγκάη.

Θυμίζουμε ότι, η σουηδική φίρμα έχει θέσει ως στόχο, μέχρι το 2025 το 50% των συνολικών της πωλήσεων παγκοσμίως να προέρχεται από πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο από υβριδικά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης