Τις υψηλές δυνατότητες του νέου Discovery Sport θέλησε να αναδείξει η βρετανική φίρμα, βάζοντας το αυτοκίνητο να ρυμουλκήσει ένα τρένο πάνω σε ράγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με το Freelander που αντικαθιστά, το καινούργιο SUV ακολουθεί ένα πιο premium προφίλ, αφήνοντας κατά μέρος τον παραδοσιακά «σκληροτράχηλο» χαρακτήρα. Βέβαια, όπως κάθε αυθεντικό Land Rover διακρίνεται για τις off-road αρετές, τη δύναμη, την αντοχή και την προηγμένη τετρακίνηση.

Διαθέτει πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και αποδοτικούς κινητήρες, όπως τον δίλιτρο diesel της σειράς Ingenium. To συγκεκριμένο μοτέρ εκπλήσσει με τη ροπή και την ισχύ του, κάτι που αποδεικνύεται στην παρακάτω δοκιμασία. Το Discovery Sport πέτυχε κάτι ασύλληπτο, τραβώντας για 10 χιλιόμετρα, πάνω σε κανονικές ράγες, τρία βαγόνια τρένου βάρους 100 τόνων χωρίς την παραμικρή βοήθεια. Εκτός από ένα ειδικό εξωτερικό άξονα που εφάρμοζε πάνω στους τροχούς, ώστε να παραμένει το όχημα σταθερό στις ράγες.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής μηχανικού για τα συστήματα ελέγχου σταθερότητας της Land Rover, Karl Richards: «Έχω ταξιδέψει στην καριέρα μου στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου για να δοκιμάσω όλα τα μοντέλα στις πιο ακραίες συνθήκες. Αυτή είναι αναμφισβήτητα η πιο δύσκολη δοκιμασία ρυμούλκησης που έχω κάνει ποτέ».


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης