Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Υπάρχει μια σπάνια νέα «φυλή» supercars στην αγορά. Δεν γνωρίζουμε το επίσημο όνομα της κατηγορίας μιας και υπάρχει εδώ και λίγες μόλις εβδομάδες, αλλά τη στελεχώνουν ήδη δύο αρκετά συναρπαστικά μοντέλα που ανήκουν σε αυτήν. Η Porsche 911 Dakar και η Lamborghini Huracan Sterrato προέρχονται από την ίδια οικογένεια, αλλά ακολουθούν μια πολύ διαφορετική συνταγή για την επίτευξη του ίδιου απώτερου στόχου – ένα supercar για διασκέδαση εκτός δρόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα νέο βίντεο από το τμήμα μάρκετινγκ της Lamborghini, έρχεται να μας δείξει τη νέα Sterrato στο φυσικό της περιβάλλον. Το βίντεο συνοδεύεται από ένα περίεργο ραπ τραγούδι που προωθεί την ικανότητα του supercar να πηγαίνει στο χώμα, στο οποίο θα ακούσετε το συναρπαστικό ρεφρέν «η σκόνη είναι χρυσός, η βρωμιά για τους τολμηρούς» πολλές φορές.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπεραυτοκίνητο φαίνεται έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε έδαφος, αν και στην πραγματικότητα είναι λίγο υψηλότερο από ένα κανονικό Huracan Evo χάρη σε ένα κιτ ανύψωσης ανάρτησης. Φυσικά, αυτό διασφαλίζει ότι υπάρχει χώρος για περισσότερες διαδρομές ανάρτησης και υπάρχει μια ενημερωμένη έκδοση του συστήματος Integrated Vehicle Dynamics της εταιρείας με νέες βαθμονομήσεις για τις λειτουργίες οδήγησης Strada και Sport αλλά της νέας λειτουργίας Rally.

 

Το κινητήριο σύνολο είναι ο V12 5.2λτ. απόδοσης 610 ίππων και 565 Nm ροπής. Σύμφωνα με την εταιρία το 0-100 έρχεται σε 3.4 δευτ. ενώ η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 260χλμ./ώρα. Η εταιρία δεν έδειξε το εσωτερικό του μοντέλου όμως ανακοίνωσε πως υπάρχουν ειδικές επενδύσεις Alcantara Verde Sterrato αλλά και ένα σύνολο από off-road εξαρτήματα όπως πυξίδα μαζί με νέα γραφικά στο σύστημα πολυμέσων.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης