Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε τη νέα χρονιά η σουηδική φίρμα. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τον Ιανουάριο του 2021 οι πωλήσεις ανήλθαν στα 59.588 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση κατά 30,2%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα SUV της γκάμας είναι τα πιο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για τον καλύτερο Ιανουάριο στην πολύχρονη ιστορία της Volvo Cars. Οι παραδόσεις των μοντέλων της σειράς Recharge υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, αντιπροσωπεύοντας πλέον το 23% όλων των αυτοκινήτων Volvo που πωλούνται παγκοσμίως.

Νο1 σε πωλήσεις το XC40.Η ζήτηση για τα SUV της Volvo παρέμεινε σε ψηλό επίπεδο, με τις ταξινομήσεις τους να αντιστοιχούν στο 71% του συνολικού όγκου. Best seller μοντέλο ήταν το XC40 με 17.770 μονάδες. Ακολούθησε το XC60 με 17.053 αυτοκίνητα και στην τρίτη θέση βρέθηκε το μεγάλο XC90 με 7.564 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Κίνα, τον Ιανουάριο οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 91,3%, στα 19.160 οχήματα, καθώς η μεγαλύτερη αγορά της Volvo Cars ξεπέρασε με ισχυρή ανάπτυξη την πτώση των πωλήσεων λόγω πανδημίας που είχε καταγραφεί τον πρώτο μήνα του προηγούμενου έτους.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Ιανουάριο διατέθηκαν 8.151 αυτοκίνητα, 32,4% περισσότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περσινού έτους. Η πολυβραβευμένη σειρά των SUV της Volvo, με αιχμή το XC90, είχε το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτή την επιτυχία.

Στην Ευρώπη, καταγράφηκε άνοδος κατά 9%, στα 24.857 αυτοκίνητα, χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις που πέτυχαν σημαντικές αγορές όπως αυτές της Σουηδίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Το 41% των πανευρωπαϊκών πωλήσεων προήλθε από τα μοντέλα Recharge.

 

Αυτό ήταν το Νο1 μοντέλο της Volvo το 2020

Πώς το Γκέτεμποργκ θα γίνει η πιο καθαρή πόλη;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης