ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του Λουκά Παπαλάμπρου

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι το πιο εντυπωσιακό όχημα κατηγορίας pick-up. Ένα πραγματικό «θηρίο» των δρόμων, με επιβλητική εμφάνιση, εξαιρετικές δυνατότητες κίνησης σε όλες τις επιφάνειες και πολύ υψηλές προδιαγραφές.

Το Jeep Gladiator έχει ενθουσιάσει τους πάντες και αυτό αποτυπώνεται στις πωλήσεις ανά την υφήλιο. Στην Ελλάδα, έχουν έρθει ήδη τρία αυτοκίνητα και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, προς τα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να καταφθάσουν άλλες 20 μονάδες.

Η ζήτηση για το αξιοθαύμαστο «αγροτικό» της αμερικανικής φίρμας είναι πολύ μεγάλη ακόμη και στη χώρα μας.

Τα 20 οχήματα που πρόκειται να έρθουν έχουν ήδη πουληθεί, με την ελληνική εισαγωγική εταιρεία να κάνει προσπάθειες προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει ταχύτερα κι άλλα, ώστε να ικανοποιήσει τους υπόλοιπους αγοραστές, οι οποίοι θέλουν να το αγοράσουν. 

Βέβαια, αυτό δεν είναι καθόλου, καθώς η παραγωγή του γίνεται στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Οχάιο. Όλες οι παραγγελίες στέλνονται εκεί, οπότε τα πάντα εξαρτώνται από τον όγκο κατασκευής και τη δυναμική κάθε αγοράς.

 

Τεράστιο

Μπορεί να περάσει οποιοδήποτε εμπόδιο και να κινηθεί παντού.

Το Gladiator βασίζεται στο Wrangler, αλλά είναι μακρύτερο κατά 79 εκατοστά φθάνοντας τα 5.181 χλστ. σε μήκος. Το μεταξόνιο αγγίζει τα 3.480 χλστ., η καρότσα είναι στα 152,4 εκατοστά και το ωφέλιμο φορτίο στα 726 κιλά. Προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις (Sport , Overland και 80th Anniversary)

Χάρη στη μεγάλη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος (258 εκατ.) και τις εντυπωσιακές γωνίες προσέγγισης (43,6 μοίρες), διαφυγής (26 μοίρες) και ράμπας (20,3 μοίρες), μπορεί να ξεπεράσει οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί στο διάβα του.  

Έχει αδιάβροχη καμπίνα, η οροφή και οι πόρτες αφαιρούνται και ο εξοπλισμός του είναι πλουσιότατος, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων, οθόνη αφής με πληθώρα λειτουργιών συνδεσιμότητας και όλα τα συστήματα υποβοήθησης.

Μοντέρνα, πρακτική και άκρως ποιοτική η καμπίνα.

Τροφοδοτείται από έναν V6 κινητήρα diesel 3,0 λίτρων με απόδοση 264 ίππων και 600 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το σύστημα τετρακίνησης με κοντές σχέσεις και μπλοκέ διαφορικό.

Όσο για τις τιμές, στη χώρα μας ξεκινούν από 53.900 ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι τιμές του Jeep Gladiator στην Ελλάδα

Αυτά είναι τα κορυφαία μοντέλα της Jeep

Από 22.900 ευρώ το νέο Jeep Compass

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης