Περισσότερη ισχύ και εκπληκτικές επιδόσεις έχει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της γερμανικής φίρμας, προσφέροντας στον οδηγό μια μοναδική εμπειρία σε όλες τις συνθήκες κίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Audi πρόσθεσε στην γκάμα τόσο του e-tron όσο και του e-tron Sportback την έκδοση S, η οποία εφοδιάζεται με έναν ακόμα ηλεκτροκινητήρα. Η τρίτη ηλεκτρική μονάδα τοποθετήθηκε στον πίσω άξονα, με τη συνολική απόδοση να εκτοξεύεται στους 503 ίππους και τη ροπή να αγγίζει το απίστευτο νούμερο των 973 Nm.  
Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα.

Σε ήπιες συνθήκες οδήγησης λειτουργούν τα δύο πίσω ηλεκτρικά μοτέρ, ενώ αν απαιτηθεί μπαίνει στην εξίσωση και ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας. Το σύστημα «Εlectrical Τorque Vectoring» φροντίζει για τη σωστή κατανομή της ροπής σε κάθε τροχό και τη μέγιστη πρόσφυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μπαταρία χωρητικότητας 95 kWh λαμβάνει ενέργεια σε ποσοστό 80% μέσα σε 30 λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή 150 kW.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του επτά λειτουργίες οδήγησης (comfort, auto, dynamic, efficiency, individual, allroad και offroad), με τη στάνταρ ρυθμιζόμενη αερανάρτηση να μεταβάλλει το ύψος έως και 76 χλστ.

Σε σχέση με τις απλές εκδόσεις των e-tron και e-tron Sportback, τα «S» διαθέτουν μεγαλύτερους προφυλακτήρες και θόλους των τροχών κατά 23 χλστ., ζάντες 19, 20 και 21 ιντσών, εξαπίστονες δαγκάνες φρένων, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα, επενδύσεις με δέρμα ή alcantara, carbon διακοσμητικά κι άλλα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης