Μπορεί καθημερινά να ακούμε για παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά -όπως φαίνεται- υπάρχει αγοραστικό κοινό που δαπανά τεράστια ποσά απλά και μόνο για να αποκτήσει το αυτοκίνητο των ονείρων του. Αυτό συμβαίνει με τη μάρκα Ferrari, η οποία ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το 2012.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι πωλήσεις αυτοκινήτων Ferrari την περσινή χρονιά και σε σχέση με το 2011 αυξήθηκαν κατά 4,5%, γεγονός που μεταφράζεται σε 7.318 μονάδες. Η πιο σημαντική αγορά για τη μάρκα παρέμεινε η Αμερική με πωλήσεις πάνω από 2.000 μονάδες (συμπεριλαμβάνεται και ο Καναδάς), παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 14,6%. Από εκεί και πέρα, 750 μονάδες ταξινομήθηκαν στη Γερμανία (+8,2%), ενώ άλλες 673 Ferrari πωλήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο (+20,4%). Στην Ελβετία, που ήταν και η δεύτερη ταχύτερη χώρα σε ανάπτυξη, ταξινομήθηκαν 357 αυτοκίνητα (+17,4%). Στην Κίνα οι πωλήσεις άγγιξαν τις 500 μονάδες και στην Ιαπωνία τις 302.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση, η ιταλική εταιρεία έδειξε τη δυναμική της με κορυφαία μοντέλα, τα οποία θα ήθελε να οδηγεί κάθε σκεπτόμενος οδηγός στον πλανήτη…

Η εντυπωσιακή τετρακίνητη Ferrrai FF

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Ferrari 599 GTΟ. Μία τέτοια ταξινομήθηκε πέρυσι στην Ελλάδα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης