Κορυφαίο σε ασφάλεια το νέας γενιάς Hyundai i30

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012, 15:39
Κορυφαίο σε ασφάλεια το νέας γενιάς Hyundai i30

Την μεγαλύτερη βαθμολογία στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού Euro NCAP απέσπασε το νέας γενιάς Hyundai i30 το οποίο είναι πλέον και με τη… βούλα ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία C. 

Το κορεάτικο μοντέλο έλαβε βαθμολογία 90% στον τομέα της «Προστασία Παιδιών», πετυχαίνοντας τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία για την προστασία τους τόσο στις ηλικίες των 18-μηνών όσο και των  3-ετών. Στον τομέα του «Ενήλικα Επιβάτη», το i30 σημείωσε επίσης βαθμολογία 90%, αποδεικνύοντας ότι παρέχει εξαιρετική προστασία στους οδηγούς και τους επιβάτες. Το προσκέφαλο καθώς και το κάθισμα του οχήματος διακρίθηκαν για την παροχή εξαιρετικής προστασίας αυχενικού τραυματισμού σε περίπτωση οπίσθιας σύγκρουσης.

Επίσης, πολύ καλή βαθμολογία απέσπασε και στον τομέα της προστασίας «πεζών», για την προστασία που παρέχει ο προφυλακτήρας του οχήματος σε περίπτωση πρόσκρουσης στα πόδια των πεζών. Είναι αξιοσημείωτο πως το i30 κατόρθωσε να πετύχει βαθμολογία 86% στην κατηγορία «Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας» για το ηλεκτρονικό πρόγραμμα σταθερότητας καθώς και το εμπρός και πίσω σύστημα υπενθύμισης πρόσδεσης ζωνών ασφαλείας.
Το i30 είναι το έβδομο συνεχόμενο στη σειρά μοντέλο της Hyundai που επιτυγχάνει τη μέγιστη διάκριση των πέντε αστέρων στο αυστηρό πρόγραμμα αξιολόγησης του Euro NCAP, ακολουθώντας τις διακρίσεις που είχε πετύχει το προηγούμενο i30 καθώς και τα μοντέλα i20, ix35, ix20, i40 και Veloster.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το νέας γενιάς i30 που θα πωλείται στην Ευρώπη από την Hyundai θα συνοδεύεται από το πρόγραμμα “Hyundai Five Year Triple Care”. Αυτό το πακέτο διασφάλισης των πελατών περιλαμβάνει πενταετή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων, πέντε χρόνια οδική βοήθεια και πέντε χρόνια τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012, 15:39