H νέα γενιά του μεγάλου SUV της Volvo, εκτός από τα κορυφαία συστήματα άνεσης και ασφάλειας, θα εξοπλίζεται και με ένα από τα καλύτερα ηχοσυστήματα στον κόσμο.

Η σουηδική φίρμα τοποθέτησε στο νέο XC90 το σύστημα της Bowers & Wilkins, προσφέροντας στους επιβάτες, μια πρωτόγνωρη εμπειρία ήχου. Προέρχεται απευθείας από την ακουστική τεχνολογία που εξελίχθηκε ειδικά για ηχεία αναφοράς (reference speakers), τα οποία χρησιμοποιούνται σε ορισμένα από τα πιο απαιτητικά ακουστικά περιβάλλοντα του κόσμου, όπως τα θρυλικά Abbey Road Studios του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα αποτελείται από ένα δωδεκάναλο, Class D ενισχυτή HARMAN 1.400 Watts, ο οποίος τροφοδοτεί 19 μεγάφωνα Bowers & Wilkins – 7 τουίτερ της διάσημης σειράς Nautilus 25 mm με την τελευταία τεχνολογία πρίμων, 7 μιντρέιντζ (5 των 100 mm και 2 των 80 mm) με τον χαρακτηριστικό κίτρινο κώνο από Kevlar της Bowers & Wilkins απόλυτα εμφανή κάτω από το κάλυμμα, 4 γούφερ των 200/165 mm και το νέο, επαναστατικό σαμπγούφερ με οπή εκτόνωσης αέρα των 250 mm.

Περιλαμβάνει ένα συνδυασμό από high-end μεγάφωνα υψηλής απόδοσης και χαμηλής παραμόρφωσης, ανάμεσα στα οποία τουίτερ αλουμινίου ευρείας περιοχής για τις υψηλές συχνότητες και μεγάφωνα μιντρέιντζ από Kevlar για τις μεσαίες, προερχόμενα από τις premium και πολυβραβευμένες σειρές ηχείων της Bowers & Wilkins. Επίσης, ένα κεντρικό ηχείο με την τεχνολογία tweeter-on-top της B&W, δηλαδή με το τουίτερ-στην-κορυφή, που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο αποδίδει πιο ανοικτό και πλούσιο ήχο.

Το σαμπγούφερ είναι ενσωματωμένο στο αμάξωμα του αυτοκινήτου, ενώ χρησιμοποιεί το τελευταίο και πιο προηγμένο λογισμικό επεξεργασίας ήχου της εξειδικευμένης σουηδικής εταιρείας Dirac Research. Αυτό, διαχειρίζεται τον χρονισμό του ήχου και τη συνεργασία ανάμεσα στα μεγάφωνα, για τη βελτιστοποίηση του ήχου σε μία συγκεκριμένη ή σε όλες τις θέσεις μέσα στο αυτοκίνητο, προσομοιώνοντας συγκεκριμένη ακουστική από μουσικές αίθουσες ή χώρους συναυλιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης