Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η απόδοση ενός ηλεκτρικού οχήματος, η σταθερότητα και η αυτονομία συνδέονται άμεσα με τη αεροδυναμική του αμαξώματος. Το Ariya έχει σχεδιαστεί με απόλυτη ακρίβεια, έχοντας έναν από τους καλύτερους συντελεστές οπισθέλκουσας στην κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε στοιχείο του σχήματος του ηλεκτρικού crossover προσαρμόστηκε με λεπτομέρεια από τις τεχνικές ομάδες του «Nissan Technical Center Europe» στη Βρετανία.

Το επίπεδο πάτωμα του Ariya προφέρει μια σταθερή και προβλέψιμη κύλιση, ενώ η αεροδυναμική έξυπνη ασπίδα στην πρόσοψη και οι καθαρές γραμμές του αμαξώματος μειώνουν την οπισθέλκουσα.

Τελειοποιημένο από τις ομάδες σχεδιασμού στην Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, το αποτέλεσμα είναι ένα καθαρό σχήμα που βοηθά το όχημα να «σκίζει» τον αέρα, βελτιώνοντας εντυπωσιακά την οδηγική συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ολοκαίνουριο EV μοντέλο αποτελεί την επιτομή της καινοτομίας της Nissan. Προσφέροντας στους υποψήφιους αγοραστές του ένα νέο επίπεδο οδήγησης, το προηγμένο ηλεκτρικό crossover είναι έτοιμο για τους οδηγούς του αύριο και σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας.

Όπως αναφέρει η Helen Perry, επικεφαλής Ηλεκτρικών Επιβατικών Αυτοκινήτων & Υποδομών για τη Nissan στην Ευρώπη, αυτό το όχημα είναι το αποτέλεσμα μιας πραγματικά παγκόσμιας προσπάθειας. Οι ισχυρές επιδόσεις, οι συνδεδεμένες τεχνολογίες και ο επαναστατικός σχεδιασμός θα ικανοποιήσουν πλήρως τις προσδοκίες των οδηγών.

Αυτονομία έως 500 χιλιόμετρα

Μέσα στο 2021 θα λανσαριστεί στην αγορά.

Θυμίζουμε ότι το Ariya θα προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις, με κίνηση στους δύο τροχούς ή στους τέσσερις και με ισάριθμους τύπους μπαταριών. Τα δικίνητα θα προσφέρονται με μπαταρίες χωρητικότητας 65 kWh και 90 kWh και απόδοσης 217 και 242 ίππων αντίστοιχα.Σχεδιάστηκε στο Κέντρο της Nissan στη Βρετανία.

Τα τετρακίνητα από την άλλη φέρουν το σύστημα e-4ORCE και τροφοδοτούνται από δύο ηλεκτροκινητήρες. Αποδίδουν 258 ίππους στην έκδοση με την μπαταρία των 65kWh και 306 σε αυτή με τα 90 kWh. Επίσης θα υπάρξει και έκδοση Performance με 394 ίππους και ροπή 600 Nm.

Η αυτονομία κυμαίνεται από 340 έως 500 χιλιόμετρα και το κύκλωμα του οχήματος υποστηρίζει φόρτιση με μέγιστη ισχύ έως και 130 kW και μπορεί να ανακτήσει ενέργεια για 300 χιλιόμετρα σε 30 λεπτά μέσω φορτιστή 350Α.

 

Το ηλεκτρικό Nissan Ariya βγήκε στον δρόμο

Θα έρθει και στην Ελλάδα το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Nissan

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης